Aanhouding na rijden onder invloed

20160522-1

De politie is afgelopen nacht rond half vier bij het bouwterrein aan de Nachtegaalstraat gegaan, nadat beveiligingscamera’s een persoon op het terrein hadden waargenomen. Omdat er vermoeden was van poging tot diefstal is het terrein afgezet en werd het terrein doorzocht.

Een van de aanwezige agenten zag opeens een auto met piepende banden wegrijden, waarna een motorrijder de achtervolging inzette. De auto reed met hoge snelheid de Oranje Nassausingel uit richting de Oostkanaalweg. De auto slingerde hierbij van links naar rechts over de rijstroken.

Bij het verkeerslicht dat op rood stond ging de motorrijder naast de auto staan en sprak en wees naar de bestuurder. Het raam ging niet naar beneden en de auto stoof er weer vandoor. Het stopbord ging aan en vanaf hier bleef de motorrijder achter de auto rijden in de richting van de Limes-Lus. Het stopteken werd gedurende de rit genegeerd.

Bij de volgende verkeerslichten ging de auto stilstaan en is middels een volgteken nogmaals aangegeven dat de auto moest volgen. De bestuurder reageerde hier wel op en reed mee richting een stopplaats.

Op de Limes-Lus werd de auto stil gezet. Een blaastest gaf een ALCOHOL indicatie. De bestuurder werd aangezegd dat hij mee moest naar het politiebureau voor verder onderzoek. Toen duidelijk werd dat de bestuurder niet op eigen initiatief mee wilde met ons is hij uit de auto gehaald en de boeien aangebracht. Aan het politiebureau blies de man 495ug/l.

Aan het bureau werd duidelijk dat de man door zijn dronkenmansrit zodanig de weg kwijt was dat hij via het bouwterrein de weg naar de woning van een kennis ging zoeken.

Er werden de volgende overtredingen geconstateerd:
– Rijden zonder rijbewijs.
– Rijden zonder verzekering.
– Rijden onder invloed van alcohol.
– Rijden met een kapot achterlicht.
– Rijden met onnodig piepende banden.
– Negeren stopteken.
– Lopen op een bouwterrein (verboden toegang).

Voor het rijden zonder rijbewijs, de verzekering, de piepende banden en het rijden onder invloed zijn proces verbaal opgemaakt. De bestuurder mag zich binnenkort verantwoorden bij justitie.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
  1. Pasar Malam

    oktober 11 - oktober 14
  2. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

    oktober 19 @ 19:30 - 22:00