Pony’s losgebroken in Kerk en Zanen

13122884_477951589082584_1105911268289055363_o

Vanmorgen vroeg kwam rond kwart voor zeven bij de politie ene melding binnen dat er 3 pony’s door de wijk Kerk en Zanen liepen. De pony’s zouden hinderlijk door de straten rennen en een gevaar zijn voor het verkeer.

2 agenten gingen ter plaatse om zodoende de pony’s terug in hun eigen weide te krijgen. De eigenaar van de pony’s kon niet worden bereikt. Al snel bleek dat de pony’s zich moeilijk lieten vangen en hun vrijheid niet zo maar op zouden geven. Nadat een eerste poging mislukte zijn nog 2 agenten ter plaatse gekomen om de paardjes te vangen.

Een van de agenten heeft aan een buurtbewoonster of er een fiets geleend kon worden omdat de pony’s aardig bleven rennen. Fietsend en gewapend met een lasso van de sleepkabel van de dienstauto werd al snel de jongste van het stel gevangen. Een andere behulpzame bewoonster van de wijk stelde voor dat zij alvast met de pony terug zou lopen. Zo konden de agenten te voet en op de fiets de andere twee vangen en terugbrengen.

De agent met de fiets heeft de pony’s vanaf de Zuiderkeerkring, via de Aziëlaan, over het Polderpeil en het Weidepad teruggebracht naar het grasveld waar ze thuis hoorden. Het grasveld is gelegen naast het Archeon. Een flinke wandeling voor de pony’s en de collega’s.

Nadat alle pony’s weer in de groene weide achter slot en grendel zaten werd de eigenaar alsnog bereikt. De eigenaar is duidelijk te kennen gegeven te zorgen voor degelijk hang en sluitwerk zodat de paarden gewoon kunnen blijven waar ze horen.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.