Succesvolle Dag van de Mantelzorg

20151110_184114

De door TOM in de buurt , Parkinson Café Alphen en de Gemeente georganiseerde Dag van de Mantelzorg ‘ LAAT U ZIEN ’ is een geweldig succes geworden.

Zo.n 310 mantelzorgers hadden zich aangemeld voor deze dag, 100% meer dan in 2014. Eigenlijk nog veel te weinig met 15.000 mantelzorgers in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Er zijn nog een heleboel mensen die mantelzorger zijn, doch die zich niet zo voelen.

Wat is een mantelzorger:

Mantelzorg is zorg die niet in het kader van een hulpverlenend beroep wordt gegeven aan een hulpbehoevende, maar door één of meerdere leden uit diens directe omgeving, waarbij de zorgverlening direct voortvloeit uit de sociale relatie.

Mantelzorgers zijn dus mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis die ze meer dan 8 uur per week en/of langer dan 3 maanden hulp geven.

Daar de organisatoren vinden dat de Mantelzorgers zeer goed werk doen, ook al vinden zij zef dit heel normaal, zij minstens 1 dag per jaar in het zonnetje gezet mogen worden.

In Restaurant de Vrienden was een Ontbijt, Workshops Mandala kleuren/Meditatie/Yoga die werkelijk door alle aanwezigen werden bijgewoond.

In Parkvilla werd een Lunch, Film “ The Second Best Marigold Hotel” aangeboden

In Wijkcentrum Kerk en Zanen waren workshops “Wijn/sherry herkennen, Amuses maken en eten en Stoel Yoga”

Flora Boskoop zou een lunch, met muzikale omlijsten van een celliste en violiste worden aangeboden, doch dat werd in alleen een lunch en gezellige discussies omgezet.

Tenslotte had Hazerwoude-dorp (Rijnwoude) een lunch en workshop Polderdrum. Geweldig dat de oudste deelnemer van 86 gewoon mee deed met deze workshop.

Wat voor deze dag heel belangrijk was, was dat iedereen met iedereen zat te praten en er begrip was voor elkaars probleem, ook werden er door mantelzorgers oplossingen aan elkaar doorgegeven.

Burgemeester mevrouw Liesbeth Spies en Wethouder Han de Jager hadden tijd voor alle gasten en gingen geen discussie uit de weg. Ze bleven dan ook een lange tijd onder de gasten.

Alle gasten waren wild enthousiast en dat werd op alle locaties met applaus bekrachtigd.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.