Alphen aan den Rijn weer Castellum en Gouden Cap voor bouwinspecteurs.

DSC_0086

Alphen aan den Rijn is vanaf woensdag 11 november weer Castellum. Tijdens een korte ceremonie op het gemeentehuis ontving Prins Cascar L (vijftigste) de sleutel van de Stad uit handen van Burgemeester Spies. De Prins beloofde er goed op te passen en is voornemens hem in februari, op de laatste dag van het Carnavalsseizoen, weer terug te brengen.

Gouden Cap voor 3 bouwinspecteurs.

Tijdens het overhandigen van de Stadssleutel werd ook aan drie ambtenaren de Gouden Cap uitgereikt. Deze hoge onderscheiding van de Cascarvieten wordt jaarlijks en op voordracht van de Burgemeester uitgereikt aan een of meerdere ambtenaren die zich op buitengewone wijze inzetten voor de gemeente Alphen aan den Rijn. De ontvangers van de Gouden Cap 2015 zijn: Leo Börger, Gert Jan Hop en Geert van der Zwaard. Alle drie de mannen zijn bouwinspecteurs en zijn nauw betrokken bij de berging van de Koningin Julianabrug. De motivatie van de burgemeester is als bijlage bij dit persbericht gevoegd.

Hondert elf duizend en honderd en elfste passant over noodbrug.

Tijdens de renovatie van de Julianabrug is een noodbrug over de Oude Rijn geplaatst. Als bewoners onder de brug aan de Voorstraat hebben de Cascarvieten het aantal passanten dagelijks geteld. Op woensdag 11 november om 16.30 liepen 111.111ste passanten over de brug. De heer en mevrouw Wentink, al jaren woonachtig in de Hooftstraat, werden door Prins Cascar L en zijn gevolg opgewacht en in de bloemetjes gezet. Een replica van de brug , in de vorm van een taart, sneuvelde helaas voor hij aangesneden kon worden. Gelukkig waren de Cascarvieten zo slim geweest om een tweede taart achter de hand te houden. Deze werd door het vrolijke gezelschap dankbaar verorberd.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.