60 jaar Baronie

image

Winkelcentrum De Baronie heeft afgelopen weekend haar 60-jarig bestaan gevierd. Natuurlijk bestaat het winkelcentrum zelf amper een paar jaar, maar de chocoladefabriek is in de jaren 50 op die plek uit de grond gestampt, en in 1954 opgeleverd (dus eigenlijk bestaat de Baronie al 61 jaar, maar ja…).

Toendertijd nog midden in de weilanden buiten Alphen, nu midden in een buurt waarvan je met een beetje goede wil kan zeggen dat die weer aan het revitaliseren is nadat het de afgelopen decennia toch langzaam begon te verpauperen rond de Baronie en industrieterrein Alphen-West.

Happy Alphen heeft een foto-collage: Baronie 60 jaar: Oud Alphen

Veel informatie over de Baronie op dit weblog: De Baronie – Alphen aan den Rijn (1954)

Op naar de 100 jaar.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17