Kaashandel D. Lok voor zesde jaar op rij bij top van Hollandse Kaaskeurders

151012 Kaashandel D. Lok bij top Hollandse Kaaskeurders

Voor het zesde jaar op rij behoort Kaashandel D. Lok uit Aarlanderveen bij de beste Hollandse Kaaskeurders van Nederland. Dit jaar behaalde Lineke Lok van Kaashandel D. Lok bij het Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours (NNKC) de 3e plaats in de categorie detailhandel. Ze mocht donderdag 8 oktober jl. de bronzen medaille in ontvangst nemen tijdens de uitreiking in het Gooiland theater te Hilversum.

Lineke scoorde goed op het beoordelen van tien kazen op geur en smaak en het benoemen van de smaakafwijkingen waardoor zij in de prijzen viel. “Dit jaar waren er twee 20+ kazen opgenomen in de selectie die zeer goed van smaak waren. De kwaliteit van Nederlandse kaas met minder vet neemt per jaar toe. Dit maakt het onderscheid met een 30+ kaas tijdens deze keuring moeilijker. Een smaakinstinker was een jonge kaas met knoflook. Veel deelnemers beoordeelden deze als een jonge kaas met ui.”, aldus Lineke Lok, medewerkster van Kaashandel D. Lok. “Elk jaar moet je je toch weer opnieuw bewijzen daarom zijn we zijn erg trots dat we als bedrijf, al 6 jaar achtereen beloond worden voor onze kennis van kaas.”
Het Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours (NNKC)

Het Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours werd dit jaar voor de 56e keer georganiseerd en is de enige in zijn soort ter wereld. Op 29 en 30 september jl. hebben kaasdeskundigen vanuit de kaasindustrie, handel, speciaalzaken en kennisinstituten gekeken, geroken, gevoeld en geproefd van een speciaal voor hen geselecteerd assortiment van 10 Nederlandse kazen. Diegenen, die het allerbeste soort, leeftijd en smaak hebben onderscheiden, zijn in de prijzen gevallen en kunnen zich de beste kaaskenners van Nederland noemen.

Voor de beste keurders zijn er bronzen, zilveren en gouden medailles te winnen. De totaal-winnaar ontvangt de Gouden Kaasboor. Dit is de belangrijkste prijs in de Nederlandse kaaswereld. Dit jaar heeft Maarten Bakker, werkzaam bij FrieslandCampina Cheese te Wageningen, de Gouden Kaasboor gewonnen.

Kaas vers van ‘t mes

Kaashandel D. Lok verkoopt sinds 1973 topkwaliteit kaas, vers van ’t mes in o.a. Aarlanderveen. Van jong tot echt natuurgerijpte brokkelkaas, diverse soorten 20+ en 30+ kazen, kazen met verschillende kruiden, boerenkazen en buitenlandse kazen. Ook maken zij Kerst- en relatiegeschenken met zuivelproducten als specialiteit. “Kaas is een prachtig product om in geschenken te verwerken. Wij geven graag advies over ons assortiment Hollandse (boeren)kazen. Men kan kiezen uit vele soorten, smaken, leeftijden en gewichten. Op www.kaasenkerstgeschenken.nl is een selectie van de geschenken te zien”, zegt Dik Lok, eigenaar van Kaashandel D. Lok. Voor kaasliefhebbers die meer van Hollandse kaas willen weten, geeft Kaashandel D. Lok workshops in het proeven van Hollandse kaas.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.