Alphenaren in 2016 opnieuw op weg naar Alpe d’HuZes.

IMG_4034

Stichting Alphen d’HuZes, die dit jaar met 53 Alphenaren bijna € 145.000,= wist op te halen, gaat met een nieuwe groep 2 juni 2016 weer deelnemen aan de legendarische tocht, de “Alpe d’HuZes”. Gezamenlijk vormen we het team Alphen d’HuZes. In 2015 schreven 6 teams zich in. Bij de voorbereidingen en het verblijf trekken de deelnemers veel samen op. Op maandagavond 28 september is er om 19:30 uur een informatieavond bij Ristorante Dolce Vita op het Rijnplein.

290 beklimmingen in 2015

Het team wist dit jaar in de verschillende disciplines, fietsen, hardlopen en wandelen tot 290 keer de Hollandse berg in de Alpen te beklimmen. Vanuit diverse kanten is de stichting na het succes van dit jaar door particulieren en bedrijven benadert met de vraag of er komend jaar wederom een team gevormd kan worden. Aan deze oproep is gehoor geven. Ernst Jan Bos zelf fanatiek wandelaar heeft de voorzittersrol van de Stichting Alphen d’HuZes van Cor Jongejan overgenomen. We hebben een brok aan ervaring van de afgelopen editie en die kunnen we nu verbeteren en fijn slijpen. Een aantal Alphenaren, die dit jaar de Alpe d’Huez beklommen om geld in te zamelen in de strijd tegen kanker, doen weer mee. Willem van Leeuwen is daar één van: “Het is geweldig. Op de hele berg heerst een sfeer van saamhorigheid. Je moet het gewoon zelf meemaken om te geloven.” De stichting heeft als doel om gezamenlijk acties te organiseren en voor de deelnemers en supporters reis- en verblijf collectief aan te bieden.

Voorzitter Ernst Jan Bos ziet het helemaal zitten: “Als wij veel mensen enthousiast kunnen maken, dan kunnen er heel veel Alphenaren meedoen aan de tocht op de berg. Natuurlijk staat het geld inzamelen voor het KWF-fonds voorop. Elke deelnemer moet zélf een sponsorbedrag voor het KWF bij elkaar zoeken. Het streefbedrag per deelnemer is 2.500 euro.” Toob Alers, die al voor de 2e keer op de berg was, is opnieuw chef du mission. “Deelnemen, op welke wijze dan ook, doet iets met je. Het is gewoon geweldig.”

Informatie bijeenkomst maandag 28 september

Om zoveel mogelijk Alphenaren te interesseren voor deelname aan Alpe d’HuZes en de beklimming van de Alpe als wandelaar, hardloper en/of als fietser houdt de stichting maandag 28 september vanaf 19.30 uur een eerste informatiebijeenkomst in Ristorante Dolce Vita op het Rijnplein.

Opgeven voor deze bijeenkomst via info@alphendhuzes.nl U bent van harte welkom.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.