Workshop “Fotograferen met je smartphone”

smartphone

Op de laatste dag van de Fotoweek Alphen, komende zaterdag 19 september, is er in theater Castellum nog een extra workshop Fotograferen met je smartphone te volgen. Deze workshop begint om 15.30 u en is gratis toegankelijk, net als alle andere workshops van Alphoto in theater Castellum.

De workshop Fotograferen met je smartphone was aanvankelijk alleen gepland voor afgelopen zaterdag, maar er was genoeg interesse om deze workshop nog eens te herhalen. Dat geldt overigens ook voor de workshop Foto’s bewerken met gratis software, waarbij getoond wordt hoe scheve lijnen in een foto eenvoudig en snel kunnen worden rechtgezet, hoe uit een aantal foto’s makkelijk een panoramafoto kan worden samengesteld en hoe over- of onderbelichte foto’s toch nog kunnen worden verbeterd zonder dure software als PhotoShop.

Komende zaterdag staan vier nieuwe onderdelen op het programma. Om 12.30 begint een workshop over de manier waarop je een compositie kunt opbouwen. Om 14.00 uur wordt uitleg gegeven over de werking van de camera. Waar dienen alle knopjes voor. Hoe stel je de camera in om een mooie foto te kunnen maken en wat is de functie van het diafragma, de iso-waarde en de sluitersnelheid. Eveneens om 14.00 uur is er een workshop Macrofotografie, waarbij men kan leren hoe iets kleins groot gefotografeerd kan worden.

Om 15.30 uur volgt nog een workshop over avondfotografie. Hoe stel je de belichting in om een goed avondfoto te maken, waar moet je op letten en wat kun je bereiken met lang sluitertijden.

In het Fotocafé kan men de hele dag terecht om foto’s te laten beoordelen en voor adviezen over de camera of lenzen.

Afgelopen zaterdag was het gezellig druk in theater Castellum en in het Fotocafé. De organiserende fotoclub Alphoto verwacht ook komende zaterdag weer veel bezoekers te kunnen leren hoe zij betere en mooiere foto’s kunnen maken. Zo komt de groep die afgelopen zaterdag een fotowandeling heeft gemaakt terug om de resultaten te laten zien en te bespreken.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.