19 september Uit@lphen en Kunstmarkt op Rijnplein

Uit@lphen (10 van 1)

Op zaterdag 19 september organiseren de Alphense Kunstmarkten en De Muziekfabriek samen Uit@lphen, een cultuurmarkt op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn. Van 11.00 tot 17.00 uur kan iedereen hier terecht voor muziek, dans, kunst (kijken en kopen), theater en heel veel informatie. Kinderen kunnen op verschillende plekken zelf kunst maken. Met dit evenement wordt het culturele seizoen 2015/2016 in Alphen aan den Rijn geopend.

Zien en horen

In circa 50 kramen vertellen Alphense verenigingen, organisaties en kunstenaars wat zij de Alphenaar het komende winterseizoen te bieden hebben. Veel informatie over voorstellingen, optredens en andere creatieve activiteiten en cursussen. Op een groot podium aan het water zijn gedurende de dag diverse optredens van Alphense koren, dansgroepen en muzikanten te zien en te horen.

Kunst door kinderen

Kunstenaar Renske van Vliet-Koster is finaliste in de Australische Stencil Art Prize 2015. Haar werk is te zien en speciaal voor Uit@lphen geeft zij samen met Casperinc doorlopend een stencil-art workshop voor kinderen. Ook bij de kraam van Parkvilla kunnen kinderen de hele dag gratis kunstworkshops volgen.

Beste kunstenaar van Alphen

Het publiek stemde de afgelopen Alphense Kunstmarkten steeds op hun favoriete kunstenaar. Dat kan op 19 september ook nog tot 15.00 uur in de kraam van de Kunstmarkten. Om 16.00 uur wordt de over-all winnende kunstenaar bekend gemaakt. Deze wint een expositie van een maand lang in een winkel naar keuze in het centrum van Alphen aan den Rijn. De winnende stem uit het publiek wint een origineel kunstwerk. Ook deze winnaar wordt bekend gemaakt tijdens Uit@lphen.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.