Raad Kaag en Braassem stemt in met vestiging varkenshouderij ten noorden van Alphen

Als het aan de gemeenteraad van Kaag en Braassem ligt komt er aan de Kruisweg boven Alphen aan den Rijn een grote varkenshouderij te liggen. De raad van Kaag en Braassem heeft namelijk eerder deze week ingestemd met het plan van varkenshouder Kroes om te mogen verhuizen van de A. de Graaflaan in Woubrugge naar de locatie aan de Kruisweg, een paar honderd meter ten oosten van de manege daar. Op de nieuwe locatie zullen ruim 700 zeugen en 2600 biggen gehouden mogen worden.

De afstand van de nieuwe varkenshouderij tot Alphen Noord zal ongeveer 1,4 kilometer bedragen. De huidige varkenshouderij ligt op ca. 600 meter van Alphen Noord. De nieuwe locatie van de varkenshouderij betekent wel een aantasting van het open landschap in de Vierambachtspolder, maar dat doet de manege daar natuurlijk ook al.

 image

GroeneHart.NET: Raad Kaag en Braassem stemt in met verhuizing varkenshouderij

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.