Debatteam Groene Hart Lyceum door naar finale NK Debatteren!

foto_debat_website-300x197 In de derde voorronde van het NK Debatteren voor Scholieren van de Stichting Nederlands Debat Instituut heeft het debatteam van het Groene Hart Lyceum op zaterdag 29 november de finale behaald. Deze zal worden gehouden op 17 januari 2015 in Leiden.

Het team van het Groene Hart viel op door zowel een goede presentatie als inhoudelijke argumentatie en maakte een sterke indruk. Alle debatrondes werden winnend afgesloten.

Er moesten zaterdag drie stellingen verdedigd of aangevallen worden. De eerste twee stellingen waren op school voorbereid en de derde stelling was een improvisatie-stelling. In een kwartier moest deze stelling nog worden uitgewerkt.

De eerste stelling die het debatteam moest aanvallen luidde: ‘Media-aandacht voor terrorisme doet de samenleving meer kwaad dan goed.’ Door overtuigende voorbeelden werd de winst behaald. De tweede stelling die verdedigd moest worden luidde: ‘De overheid moet aparte vwo-scholen realiseren ten koste van schoolgemeenschappen.’ Door een heldere presentatie werd de jury overtuigd.

Bij de improvisatie-stelling moest het team verdedigen dat ontwikkelingshulp ook gegeven moest worden aan overheden die stelselmatig rechten van homo’s en vrouwen schenden. Geen eenvoudige opgave maar door ook hier een goede strategie te kiezen, werd de overwinning behaald.

Spannend was aan het einde van de dag of drie keer winst ook voldoende punten opleverde om door te gaan naar de finale. Kim Zwaan, Yessin Beyhan, Lizzy Groenenberg en Anne Sikkes konden echter opgelucht ademhalen en trots en blij zijn toen bleek dat zij als vijfde waren geplaatst en daarmee doorgaan naar de finale op 17 januari!

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
  1. Pasar Malam

    oktober 11 - oktober 14
  2. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

    oktober 19 @ 19:30 - 22:00