Galerie Alphoto in De Doorloop

Golgbaan Zeegerplas

Vijf fotografen van fotoclub Alphoto beginnen in de Doorloop (Dreespassage) op nummer 3 in Alphen een galerie waarin zij hun foto’s exposeren. De galerie krijgt de naam AlphotoShop en is komend weekeinde, vrijdag 9 en zaterdag 10 mei, voor het eerst open. De officiële opening is op zaterdag 17 mei, om 15.00 uur. Iedereen is hierbij van harte welkom; een drankje en een hapje worden aangeboden.

De vijf deel deelnemende fotografen zijn Sander Hartman, Gerk Kooy, Henk Langerak, Fred Peters en Rob IJsselstein. In de maanden tot de sloop van de Dreespassage zullen zij regelmatig hun geëxposeerde foto’s verwisselen, zodat het voor bezoekers interessant is om vaker binnen te komen. Naast de geëxposeerde foto’s worden ook ansichtkaarten en andere producten aangeboden.

Hoewel er in de keuze van de thema’s overlappingen zijn, hebben de fotografen ieder een eigen stijl.

Rob IJsselstein laat in eerste instantie een zestal van zijn landschappen zien en twee twee foto’s van Alphen. Elke foto straalt rust uit; nergens zijn mensen te zien. Toch zijn bijna alle foto’s op gemakkelijk bereikbare plekken gemaakt.

Sander Hartman fotografeert architectuur en mensen en doet dit uit zijn fascinatie voor het abstracte. Daardoor geeft hij een beeld uit de werkelijkheid een eigen lading, zodat het een vreemde, hyper-reële of juist strip-achtige uitstraling krijgt.

De belangstelling van Gerk Kooy gaat uit naar natuur, kunst en mensen. Zijn foto’s zijn vrijwel onbewerkt. Hij laat onder andere foto’s zien van mensen op de Floriade in Venlo.

Fred Peters zoekt naar lijnen en vormen van (oude) auto’s, waarbij het origineel nauwelijks herkenbaar blijft. Hij houdt voorts van donkere landschappen en richt zich als niet religieus persoon ook op religieuse gebeurtenissen om te laten zien wat mensen beweegt en hoe die inspiratie ontvangen.

Henk Langerak heeft een journalistieke achtergrond en dat is in sommige van zijn foto’s te zien. Hij laat twee bijzondere bewerkingen zien waarbij modellen in een andere situatie zijn geplaats dan waarin zij zijn gefotografeerd. Verder zijn er van hem landschapsfoto’s, straatfoto’s en panorama’s te bekijken.

In de Alphotoshop gaan de fotografen diverse activiteiten organiseren, waaronder het geven van workshops. Voorts kunnen bezoekers tegen een kleine vergoeding van € 5 per half uur vragen stellen en uitleg krijgen over het gebruik van hun camera en over de manier waarop zij betere foto’s kunnen maken.  De openingstijden zijn vrijdagavond van 19.00 tot 20.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Afgebeelde foto: Verlicht Bos door Rob IJsselstein

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
  1. Pasar Malam

    oktober 11 - oktober 14
  2. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

    oktober 19 @ 19:30 - 22:00