Start renovatie 51 woningen Javastraat en omgeving

In opdracht van wonenCentraal start BAM Woningbouw met de renovatie van
51 huurwoningen in de Javastraat, Surinamestraat, Nassaustraat en Wilhelminalaan. De eerste werkzaamheden in de woningen starten maandag
5 mei aanstaande. Een spannend moment voor de corporatie, maar zeker ook voor de aannemer en bewoners. In ieder geval zijn bewoners enthousiast over de plannen en ze zijn klaar voor de start. Medio juli 2014 is de renovatie klaar.

Van de 51 woningen zijn er 25 gebouwd in de jaren vijftig en 26 woningen in 1980. Dat betekent wonenCentraal niet overal dezelfde werkzaamheden uitvoert. Bewoners krijgen waar nodig onder andere een nieuwe keuken, badkamer en toilet. Daarnaast investeert wonenCentraal in comfort en veiligheid.

Comfortabel en veilig wonen
WonenCentraal wil huurders in Alphen aan den Rijn een thuis bieden. Dat betekent vooral een woning waar mensen zich prettig en comfortabel in voelen. Bewoners in de Javastraat en omgeving waarbij de gedateerde keuken, badkamer en/of toilet wordt vervangen, kunnen kiezen uit diverse kleuren en materialen voor de wand- en vloertegels, keukenkastjes en aanrechtbladen.
In de ‘oudere’ woningen verbetert de corporatie ook de mechanische ventilatie, komt er vloerisolatie in de kruipruimten en vindt reparatie of vervanging van houten vloeren in de woonkamer plaats. Bovendien krijgen deze woningen nieuwe kunststofkozijnen en kunnen bewoners tegen een huurverhoging voor: dakisolatie, spouwisolatie en HR++beglazing waar nu nog enkelglas zit. Hiermee kunnen zij hun energierekening verlagen. Dat betekent een verlaging van de woonlasten, vooral ook in de toekomst.

Nauwe samenwerking voor beter resultaat
Het renovatieproject in de Javastraat en omgeving is het derde project dat wonenCentraal in samenwerking met BAM Woningbouw uitvoert. De nieuwe manier van samenwerken draagt bij aan een effectiever en efficiënter proces tegen lagere kosten en een goede bewonerstevredenheid.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
  1. Pasar Malam

    oktober 11 - oktober 14
  2. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

    oktober 19 @ 19:30 - 22:00