4e Repai Café op 24 april

Vrijwilliger Repair Cafe Stichting Kringloop Alphen aan den Rijn bezig met een klokWat doe je met een stofzuiger die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Stichting Kringloop Alphen aan den Rijn organiseert elke laatste donderdag van de maand het Repair Café van Alphen aan den Rijn.

Donderdag 24 april tussen 10.00 en 12.00 uur staan bij de hoofdvestiging aan de Energieweg 13 te Alphen diverse enthousiaste, handige vrijwilligers voor u klaar met advies op het gebied van elektra, kleding, klokken, fietsen en nu ook voor het eerst: muziekinstrumenten! Heeft u thuis kapotte spullen? Neem ze mee en ga zelf aan de slag. Gereedschap en materialen worden gratis ter beschikking gesteld. Lampjes, mixers, broeken, stepjes, staartklokken, gitaren … alles wat het niet meer doet, is welkom en maakt zo kans op een langere levensduur.

Dit is het vierde Repair Café dat de stichting organiseert. Maria van Doornik, directeur van Stichting Kringloop Alphen vertelt: “De afgelopen Repair Cafés zijn goed bezocht, niet alleen door mensen die hulp nodig hadden, maar ook door mensen die vrijwilliger willen worden. Sinds het laatste Café hebben we daardoor een nieuwe vrijwilliger die kan helpen bij muziekinstrumenten die stuk zijn. Daar zijn we hartstikke blij mee, want zo kunnen we zorgen dat steeds meer verschillende soorten spullen langer meegaan. 

Wij verzoeken bezoekers zich te melden bij de kassa. Op het inschrijfformulier dat zij daar krijgen, vullen ze de gegevens van het meegebrachte voorwerp in. Op vertoon hiervan krijgen zij een volgnummer. De activiteiten binnen het Repair Café zullen zich beperken tot eenvoudige klusjes, dit vergroot de kans dat iedereen die zich meldt, ook daadwerkelijk aan de beurt komt.

Ook nu we weer nieuwe vrijwilligers hebben, zijn extra mensen nog steeds van harte welkom, met name voor fietsen zijn we nog naar iemand op zoek. Iedereen die geïnteresseerd is, kan zich tijdens het Repair Café melden of mailen naar administratie@kringloopalphen.nl.”

Meer weten over Stichting Kringloop Alphen? Ga naar www.kringloopalphen.nl. Meer informatie over Repair Cafés is te vinden via www.repaircafe.nl.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.