Alphen aan den Rijn – Man en vrouw aangehouden na belediging en bezit inbrekerswerktuig

De politie heeft vrijdagavond, 7 februari, een 29-jarige vrouw uit Hoofddorp en een 38-jarige man uit Vught aangehouden na een melding van een verdachte situatie bij de ABN/AMRO op het Stadhuisplein.

Omstreeks 20.45 uur werd gemeld dat een man bij de voordeur van de bank op het Stadhuisplein was gezien. Agenten zagen op de Stevinstraat een man in donkere kleding lopen die voldeed aan het signalement. De man kon zich niet legitimeren, omdat zijn legitimatiebewijs in de auto bij zijn vriendin was. De agenten en de man zijn hierop naar de Samsomlaan gelopen waar de auto en de vriendin zouden zijn. Na de controle van de man en vrouw bleek dat ze beiden bekenden van de politie zijn. De vrouw gedroeg zich nerveus en had nog een boete openstaan van iets meer dan 400 euro of zeven dagen gijzeling. Het rijbewijs van de man was al sinds 2006 verlopen. Vanwege de openstaande boete werd de vrouw aangehouden en meegenomen naar de politieauto op de Stevinstraat. De man was het hier echter niet eens en begon te schelden en beledigde een agent. Hij gaf aan dat hij de vrouw zou ophalen. De agenten hebben de man gewezen op zijn verlopen rijbewijs en dat hij daarom niet mocht rijden.

Toen de man toch in de auto stapte en begon te rijden werd hij aangehouden hiervoor en tevens voor de belediging. De auto van de twee werd in beslaggenomen voor verder onderzoek nadat er in het voertuig twee gestolen kentekenplaten uit Rijsenhout en een schroevendraaier werden aangetroffen.

Bij vaststelling van de identiteit bleek dat de man en vrouw ook werden gezocht voor een diefstal van sinterklaascadeaus uit een auto op 5 december op de IJzerweg in Alphen aan den Rijn.

De verdachten zijn hierover verhoord. De politie doet verder onderzoek.

Diefstal/Heling

Inbraak

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.