CJG verhuist naar bibliotheek Ridderveld

image

De bibliotheek in Ridderveld sluit per 23 december. Dat is enkele jaren geleden al  De vestiging aan de Troubadourweg gaat sluiten, zo is in september 2010 al besloten. De Alphense bibliotheek draait al langere tijd met verlies, en met deze maatregel hoopt men geld te besparen.

Het pand in Ridderveld zal worden verbouwd en huisvesting gaan bieden aan het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Deze zit nu nog aan de Meteoorlaan (in het Rijnlandziekenhuis). Op de nieuwe locatie is meer ruimte beschikbaar. Het CJG heeft meer ruimte nodig dan ze nu beschikbaar heeft in het ziekenhuis, en de verwachting is dat het CJG in de toekomst meer taken gaat krijgen nu steeds meer zorgtaken gedecentraliseerd worden.

Het was eerst de bedoeling dat het CJG in Nieuwe Sloot gevestigd zou worden, maar de bouwplannen daar zijn op een behoorlijk laag pitje gezet. De verbouwing van het pand van de bibliotheek start in januari 2014, en de bedoeling is dat juni volgend jaar de ruimte opgeleverd wordt.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
  1. Pasar Malam

    oktober 11 - oktober 14
  2. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

    oktober 19 @ 19:30 - 22:00