Leerzame week op Scala College

DSC_0074

Het was een leerzame week voor leerlingen van het Scala College. VMBO leerlingen van het Scala konden deze week een werkstuk maken over hun toekomstige sector. Dit deden ze onder begeleiding van leerlingen van het ID College in Alphen. Vandaag presenteerden de leerlingen hun werkstukken in de aula van het Scala College aan de Diamantstraat.

Girls First, de economische crisis, hypotheekaftrek, mobiele telefonie. Een kleine selectie van de vele verschillende onderwerpen tijdens de presentatie van de sectorwerkstukken van de vmbo-t leerlingen van het Scala College in de aula van de locatie aan de Diamantstraat. Onder grote belangstelling van ouders en familieleden konden zij het resultaat van een week intensief samenwerken met studenten van het ID College tonen.

Inclusief stukjes worst van Slagerij van Harten uit Ter Aar. Zoon Marco Harten had de gevolgen van de crisis voor de detailhandel in keert gebracht.

Inclusief straatinterviews die de bezoekers op een scherm konden volgen. Marco Sassen, zoon van een rozenkweker, had zijn vader voor de camera gehaald.

Veel VMBO leerlingen gaan na het VMBO door naar het MBO, en deze week bood hun een goede gelegenheid om zich hierop te oriënteren. Milou Vonk had de schoonheidsbranche bestudeerd. “Ik wil later visagiste worden. Op deze manier leerde ik en meer van mijn toekomstige beroep en kreeg ik van de student die mij begeleidde informatie over de opleiding aan het ID College. Het was een leuk en leerzaam weekje.”

Eerder: Scala en ID College werken samen

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
  1. Pasar Malam

    oktober 11 - oktober 14
  2. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

    oktober 19 @ 19:30 - 22:00