Alphen even middelpunt van politiek Nederland

Iedereen die vandaag heeft geshopt in Alphen, Rijnwoude of Boskoop kon er niet om heen, de gemeenteraadsverkiezingen kwamen er aan. De partijen zijn druk aan het flyeren geweest in de winkelcentra. In het centrum van Alphen was er op sommige plekken bijna geen doorkomen aan. Begin van de middag stond de ingang van de Aarhof bij het Aarplein stampvol met Rijn Gouwe Lokaal, VVD en PvdA. Het winkelende publiek kon er bijkans niet meer doorheen, tot irritatie van enkele lokale winkeliers. Ook verderop in het centrum was het druk. Nieuw Elan hield de Alphense brug bezet, het CDA en de SP waren nadrukkelijk aanwezig op het Rijnplein. Het aantal ingezette vrijwilligers was enorm. De CDA had naast landelijke kopstukken als Buma en Peetom ook bijvoorbeeld vrijwilligers uit Lisse aan laten rukken. Bij de SP was Renske Leijten aanwezig, maar ook politici uit de provinciale staten. In het nieuwe ondernemingshuis iFlow in Kerk en Zanen was minister van financiën Dijsselbloem (PvdA) aanwezig.

 

Embedded image permalink

Minister Opstelten in Boskoop

image

SP’ers op het Rijnplein

Embedded image permalink

Het team van het CDA

Embedded image permalink

Dijsselbloem en Oppatja in iFlow

Het team van D66.

Nieuw Elan ging met de bus de kernen af

Het middelpunt van Nederland

Alphen aan den Rijn, Boskoop, en Rijnwoude zijn de afgelopen dagen overspoeld met politici die in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen even aan kwamen wippen. Vind iedereen Alphen zo belangrijk dan? Nee, maar omdat er de komende week maar op 3 plekken in Nederland verkiezingen worden gehouden in gemeentes waar herindelingen plaats vinden (naast Alphen in Leeuwarden en De Friese Meren) kijkt heel politiek Den Haag (en de Haagse redacties) straks naar de uitslagen. Oei oei als de VVD een zetel wint of verliest, wat betekent dat dan voor de situatie in Den Haag? Het betekent natuurlijk helemaal niks want de stemming in het land wordt natuurlijk pas bepaald als er tweede kamer verkiezingen zijn, maar het is wel een leuk onderwerp om flink over te bomen, en een goed resultaat geeft de partijen natuurlijk wel moet.

Maar of alle Haagse politici volgende week nog steeds met u op gesprek willen gaan op de markt… ?

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17