Nieuwe raadszaal nodig na debat in De Bron

1383939138070Vanavond was in De Bron een verkiezingsdebat. De opkomst was hoog, maar de zaal was klein. Net als altijd was er de nodige incrowd aanwezig, maar een voorzichtige schatting is dat 30-40% van de bezoekers niet direct partijgebonden was.

Van de politieke partijen waren Nieuw Elan en de PvdA met name zeer nadrukkelijk aanwezig, waarbij de PvdA versterking had meegenomen in de vorm van Tweede Kamer lid Keklik Yucel, wiens aanwezigheid de lokale PvdA’ers het hoofd erg enthousiast maakte.

CDA: Oudshoornseweg moet weer open

Het was een leuk debat om mee te maken. De zaal was levendig, de leiding was in goede handen dus dat ging prima. Natuurlijk kwamen ook hier niet veel wereldschokkende zaken op tafel.

CDA-kandidaat raadslid Ensing uit Rijnwoude vroeg zich wel af waarom de Oudshoornseweg destijds is afgesloten. Dit was echter geregeld door de voormalige CDA-wethouder.

Nieuwe raadszaal nodig

Aan alle deelnemende partijen werd gevraagd hoeveel zetels men verwacht te krijgen. Als die verwachtingen allemaal uitkomen dan wordt het tijd om de raadszaal opnieuw te gaan verbouwen, want de (kandidaats-)raadsleden kwamen bij elkaar op 58 zetels uit.

Even voor de boeken de afgegeven voorspellingen: ChristenUnie: 5, Nieuw Elan: 9, PvdA: 6, Rijn Gouwe Lokaal: 4, GroenLinks: 5, D’66: 6, CDA: 9, VVD: 8, SP: 6. SGP en Beter Alphen waren niet aanwezig.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17