Jachthaven in Rijnhavengebied?

DCP_0474

Men neme het meest deprimerende hoekje water van Alphen aan den Rijn, slaan er een paar steigers in het water, en we noemen het een jachthaven. Dat is kort samengevat het nieuwste plan van de gemeenteraad voor het Rijnhavengebied.

Afgelopen week is door de gemeenteraad ingestemd met een plan om in het Rijnhavengebied een boathouse, een werf en horeca te realiseren en een jachthaven te bouwen. De brug over de Rijnhaven wordt dan vervangen door een hogere brug, zodat het verkeer op De Hoorn niet telkens stil hoeft te staan voor een passerende sloep. Het Rijnhavengebied is nu nog een industriegebied, maar chemiebedrijven Helm en Biesterfeld worden door de gemeente uitgekocht om deze ontwikkeling mogelijk te maken.

Onbegrijpelijk dat weer een stuk werkgelegenheid daarmee Alphen uit wordt gejaagd. We hebben al genoeg bedrijven die vertrekken of failliet gaan, en onbegrijpelijk dat er een jachthaven wordt gerealiseerd op die plek in Alphen, waar echt geen fuck te doen is en niemand met een beetje poen z’n bootje aan wil leggen om eens lekker te gaan passagieren.

Alphen Stad FM: Alphen krijgt nieuw Rijnhavengebied

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.