Jongerenraad: jongeren moeten naar de stembus

imageDe Jongerenraad organiseert in samenwerking met een aantal politieke partijen een flyeractie om jongeren aan een stem te helpen in de Alphense politiek. De Jongerenraad vindt het erg belangrijk dat jongeren gaan stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 november en vindt het belangrijk dat jongeren goed vertegenwoordigd worden na 1 januari 2014. “Dat is de afgelopen jaren weleens anders geweest”, aldus Michiel van Goozen, secretaris van de raad.

De partijen van ChristenUnie, GroenLinks, Nieuw Elan, PvdA en CDA waren de eersten die hebben aangegeven mee te willen doen aan de actie. “In principe willen we zoveel mogelijk partijen betrekken bij onze actie, zo kunnen we zoveel mogelijk jongeren bereiken” zegt voorzitter Janno Meijer “de partijen die zich nog niet bij ons hebben gemeld, kunnen dat nog doen, maar het gaat hard, de flyers worden veel besteld en de Jongerenraad wil er zelf ook nog wat uitdelen.”

De Jongerenraad wil aan de hand van deze actie, jongeren oproepen haar stem te laten horen en er is volgens Meijer genoeg keuze: “er zijn veel jongeren die meedoen aan de verkiezingen, ook al horen we veel geluiden dat de jongeren van de politieke partijen niet echt jong meer zijn.” Toch zijn er voldoende jongeren waarop te stemmen valt, die nog onder de 21 zijn, de leeftijd waar de Jongerenraad voor is ingesteld. “De SP en de PvdA hebben beiden jongeren die onder deze leeftijd zitten, bij Nieuw Elan lopen er zelfs drie rond onder de 21, hoewel de jongeren bij SP en PvdA hoger op de lijst staan. Laten we dus hopen dat de jongeren in Alphen nu eens een stem krijgen in de gemeenteraad, ze hebben het zelf in de hand”, aldus Meijer.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.