Jongerendebat in MAX

Debatcafé OpHetDorp en Stichting MAX organiseren samen het grote Jongerendebat. Op maandag 28 oktober gaan jonge kandidaten van de politieke partijen met elkaar én met bezoekers in de zaal in gesprek. De bijeenkomst in Pand Olympiaweg begint om 19.30 uur.

Aan tafel zitten kandidaten van de verschillende partijen die meedoen aan de verkiezingen voor de gemeenteraad van de nieuwe gemeente. Er is al veel gezegd over de fusie, er zijn verschillende themadebatten geweest en er komen er nog veel meer. Tijdens het Jongerendebat op maandagavond komen onderwerpen die belangrijk zijn voor jongeren aan de orde. Daarom zitten in het panel kandidaten in de leeftijdsgroep 18 tot 30 jaar.

Het panel krijgt vragen voorgeschoteld door journalist en presentator Eveline Verhoeve. De 25 ‘quizvragen’ zijn voorbereid en worden beantwoord met een simpel ‘ja’ of ‘nee’. De twee stellingen worden uitgebreid besproken in het panel, maar aan deze twee discussies mag ook de zaal een steentje bijdragen.

Jongerendebat Persfoto DSC_0970

De deelnemers aan het debat zijn:

Nieuw Elan, Janno Meijer, 19 jaar, plek 11 (voorkeursactie)

SP, Michelle Hoekstra, 20 jaar, plek 4

PvdA, Tom Reedijk, 22 jaar, plek 9

RGL, Michel Mennen, 24 jaar, plek 6

CU, Kees Matze, 27 jaar, plek 9

VVD, Jan-Willem van der Vijver, 28 jaar, plek 8

GroenLinks, Erik van Zuylen, 29 jaar, plek 3

D66, Inge Prins 30 jaar, plek 1 (lijsttrekker)

CDA, Mark Vermeulen, 31 jaar, plek 5

Zoals altijd bij OpHetDorp is de muzikale begeleiding in handen van de band Phrixus. De band speelt voor en na de spannende tafelgesprekken een flink aantal nummers. Alphen Stad FM en TV maken opnamen. Iedereen is welkom rond 19.30 uur. Een gratis drankje staat al klaar.

Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/ophetdorpalphen

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.