Alphen aan den Rijn, Leimuiden – Verdachten van poging inbraak in flat aangehouden

De politie heeft dinsdag 8 oktober om 13.25 uur drie Amsterdammers van 21, 22 en 25 jaar aangehouden op verdenking van poging inbraak in een flat aan het Sweelinckplein. Een getuige zag dat twee mannen probeerden het portiek met een schroevendraaier open te krijgen.

De vrouw vroeg de mannen wat ze aan het doen waren en zag ze direct bij een derde persoon in een auto stappen. De vrouw heeft de politie gebeld, gaf een signalement van de mannen en informatie over de auto. De politie heeft na de melding uitgekeken naar de auto en de inzittenden. Op de N207 bij Leimuiden werd de auto gezien en konden de drie mannen op de brug worden aangehouden.

De mannen zijn inmiddels weer heengezonden, maar de politie doet verder onderzoek aan in beslag genomen goederen, zoals gereedschap en een navigatiesysteem.

1-1-2, daar pak je ook daders mee

Als u getuige bent van vernieling, vandalisme of diefstal dan kunt u 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt iedere seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. ‘1-1-2 daar pak je dus ook daders mee.

Inbraak

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.