Emotioneel debat over Lage Zijde bij Alphense Talkshow

Afgelopen weekend was de Alphense Talkshow. Een van de onderwerpen was de Lage Zijde. De huidige gemeente Alphen aan den Rijn is vrijwel volledig eigenaar van het gebied rond de Lage zijde. Wat moet er mee gebeuren?

Gerard van As was het totaal oneens met de inmiddels afgeschreven plannen omdat dit de aandacht van het huidige centrum van Alphen zou afleiden. Geopperd werd de Lage Zijde op te monteren met een fontein, terrasjes en winkeltjes. Een haven werd unaniem afgewezen omdat de aanleg te duur zou zijn en overbodig voor de overige Alphenaren. Zij zullen daar toch geen gebruik van maken. De discussie ontspoorde volledig toen de in het debat aanwezige restaurateur Roy Monfils de huidige criminaliteit in het gebied ter sprake bracht. Hij zit met zijn restaurant midden in dat gebied en ziet het dagelijks voor zijn ogen gebeuren. Vooral de aanzuigende werking van de aanwezige coffeeshops, die zich zelf wel aan de wet houden, maar toch een aantrekkende werking hebben op zwaardere criminaliteit. Het onderwerp criminaliteit kwam niet meer van de agenda. Een levendig debat ontstond tussen de zaal en sommige debatanten over hoe dit was ontstaan en hoe dit nu verder in de toekomst bestreden diende te worden.

Wil Verschuur boos van tafel bij DAT.

Tijdens de discussie verliet Wil Verschuur (Beter Alphen) kwaad de debattafel omdat zij vond dat Gerard van As veel teveel het gesprek domineerde. Ook Astrid Pronk van de Klankgroep Lage Zijde kwam niet meer aan het woord. Het kostte gespreksleiders Miranda Nijboer en Kaj Elhorst moeite om de orde in het gesprek te bewaren. Gerrit Willems sloot de discussie min of meer af met de conclusie dat er eerst een onderzoek moest komen naar wat precies de behoefte is met het gebied rond de Lage zijde.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
  1. Pasar Malam

    oktober 11 - oktober 14
  2. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

    oktober 19 @ 19:30 - 22:00