Harmonie Arti bestaat 105 jaar

Op zaterdagavond 5 oktober geeft de Alphense muziekvereniging Arti een prachtig concert, ter gelegenheid van het 105-jarig bestaan van de vereniging in oktober 2013. Arti heet voluit Arti et Religioni, wat staat voor kunst en religie. Bij dit concert komen beide facetten van Arti’s naam samen. Religie heeft veel componisten geïnspireerd tot het schrijven van bijzondere werken waarin religie een rol speelt, zonder dat er een koraal, gezang of psalm klinkt. Het concert vindt plaats in de Adventskerk in Alphen aan den Rijn. De voorverkoop is gestart.

Kunst en religie brengt Arti op 5 oktober samen. Het concert opent met het spectaculaire werk Praise Jerusalem van Alfred Reed. Maar ook Lebuinus ex Daventria en The Monk and the Mills zijn te horen, waarbij het orkest zelfs zingend, klappend, fluitend en stampend kan worden aanschouwd. Arti’s koperkwintet, door het jaar heen regelmatig te horen bij koorbegeleidingen, verzorgt een prachtig intermezzo. Het concert ontleent zijn naam aan O Magnum Mysterium, een bijzonder mooi koorwerk dat werd gearrangeerd voor harmonieorkest. Een klein wondertje mag het immers wel genoemd worden, dat een muziekvereniging in deze voor orkesten lastige tijden en na 105 jaar nog zo actief, bloeiend en ambitieus is als Harmonie Arti.

In de voorverkoop kunnen kaarten worden gereserveerd. Volwassenen betalen in de voorverkoop € 8,- en € 10,- aan de zaal. Kinderen t/m 16 betalen in de voorverkoop € 4,- en € 5,- aan de zaal. Reserveren kan door een mailtje te sturen naar arti_alphen@hotmail.com of te bellen naar 06-16010745. De Adventskerk opent om 19.30 uur de deuren, het concert begint om 20.00 uur. Meer informatie over Arti en haar activiteiten is te vinden op www.arti-alphen.nl.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.