Heel veel te zien op culturele markt Uit@lphen

Wethouder Oppatja opent zaterdag 28 september om 10.00 uur de Alphense culturele markt: Uit@lphen. Twintig optredens, gratis workshops voor kinderen en zeventien informatiekramen vormen Uit@lphen op het Aarplein, voor de tijdelijke bibliotheek in Alphen aan den Rijn. 25 organisaties en verenigingen uit Rijnwoude, Boskoop en Alphen aan den Rijn presenteren zichzelf en hun programma voor het komende jaar.

Wat te doen in het nieuwe seizoen

Na de opening door wethouder Hélène Oppatja barst het spektakel los. Op een groot buitenpodium en een klein binnenpodium en in kramen presenteren professionele en amateurgezelschappen uit de nieuwe gemeente Alphen aan den Rijn hun activiteiten voor het komende seizoen. Er zijn gratis optredens van onder andere Shantykoor Het Groene Hart, DSS Aarlanderveen, Streekmuziekschool Alphen, Parkexpressie, Dansschool Harry Cools, Jong Arti, het Jeugdtheaterhuis en Popkoor Mikado. Theater Castellum haalt speciaal voor dit evenement Theatergroep Aluin, kinderheld Dribbel, De Verhaler en de Belgische comedian Arnout van den Bossche voor korte optredens naar Alphen aan den Rijn.

Gratis workshops voor kinderen

Speciaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd zijn er gratis dans-, muziek- en creatieve workshops door ParkVilla, Streekmuziekschool Alphen en Dansschool Harry Cools. Onder professionele begeleiding kunnen de kinderen zich 20 minuten lang met een bepaalde techniek of activiteit bezighouden. Op de dag zelf kan men zich hier voor aanmelden.

Informatiemarkt

Op het plein rond het podium geven verenigingen en organisaties informatie over hun activiteiten in het komende seizoen. Hier zijn de leukste uittips te vinden, en volop informatie over cursussen en activiteiten die in het nieuwe seizoen op het programma staan.

Wie op 28 september tussen 10.00 en 16.30 uur naar Uit@lphen op het Aarplein komt hoeft zich de vraag ‘Wat te doen in het nieuwe seizoen?’ niet meer te stellen.

Meer informatie via www.stichtingdemuziekfabriek.nl

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.