Hazerswoude-Dorp, Benthuizen – Verdachten van auto-inbraken langer vast

Drie verdachten, een 26-jarige vrouw en twee mannen van 25 en 30 jaar, allen uit Den Haag, die maandag 9 september op de Hoogeveenseweg waren aangehouden voor het in het bezit hebben van inbrekerswerktuigen blijven nog veertien dagen vast zitten. De verdachten werden donderdag 12 september voorgeleid bij justitie.

De politie had een melding gekregen van een auto-inbraak op de Breitnerlaan in Hazerswoude-Dorp en heeft direct in de omgeving uitgekeken naar de inbrekers die in een auto waren gestapt. Agenten zagen een verdachte auto met meerdere inzittenden wegrijden richting Benthuizen. De personen werden even later op de Hoogeveenseweg gecontroleerd. In de auto werden inbrekerswerktuigen aangetroffen. Later werden er goederen aangetroffen die van diefstal afkomstig bleken te zijn.

De recherche heeft verder onderzoek gedaan en verdenkt de verdachten van betrokkenheid bij minimaal negentien andere auto-inbraken, waaronder in Hazerswoude-Dorp, Waddinxveen, Alphen aan den Rijn en Boskoop. Het onderzoek duurt nog voort.

De melder van de auto-inbraak aan de Breitnerlaan in Hazerswoude is inmiddels door de politie met een bos bloemen bedankt voor de alerte reactie.

Inbraak

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.