Lezing: verkiezingsposters en spotprenten

Wim van der Tang, oud docent geschiedenis aan het Groene Hart Lyceum, verzorgt op woensdag 25 september a.s. een lezing over het onderwerp ‘Verkiezingsposters/affiches en spotprenten bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer’.

Op verzoek van het Overleg Samenwerkende Ouderenbonden gaat hij onder meer in op vragen als: Welk invloed had de invoering van het algemeen kiesrecht op de inhoud van de posters? Is de soms felle verkiezingsstrijd waarneembaar op de affiches? Wat leren ons de posters over de geschiedenis van de politieke partijen?

In de tijd dat de partijen tijdens de verkiezingcampagnes nog niet via de televisie en de sociale media de kiezers informeerden over hun standpunten, gebruikten zij posters om hun boodschap ‘aan de man’ te brengen. Van der Tang besteedt ook aandacht aan spotprenten die werden gepubliceerd tijdens de campagnes en de daarop volgende kabinetsformaties.
               
De lezing in de Goede Herderkerk, Ten Harmsenstraat 16, Alphen aan den Rijn begint om 14.30 uur, de eindtijd is rond 16.30 uur. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.