Alphen aan den Rijn – Vier aanhoudingen voor serie straatroven

Met de aanhouding van vier verdachten denkt de recherche in Alphen aan den Rijn een serie straatroven te hebben opgelost. De drie berovingen vonden plaats op 7, 9 en 14 augustus, allemaal rond de Prins Bernhardlaan. Naar aanleiding van deze straatroven startte de recherche een uitgebreid onderzoek.

Een 40-jarige vrouw werd op woensdagavond 7 augustus op de Tolstraat beroofd van haar tas. Een man kwam naast de fietsende vrouw lopen en trok haar van haar fiets. Vervolgens ging hij er met haar tas vandoor.
In de vroege morgen van vrijdag 9 augustus werd een 16-jarige jongen onder bedreiging van een mes beroofd van zijn mobiele telefoon op de Prins Bernhardlaan. In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 augustus overkwam een 22-jarige Alphenaar hetzelfde op nagenoeg dezelfde plek.

Verschillende verdachten

De politie hield woensdag 28 augustus een 51-jarige man uit Alphen aan den Rijn aan als verdachte van de straatroof op 7 augustus. Ook een 30-jarige vrouw uit Ridderkerk is aangehouden. Zij wordt verdacht van heling, omdat zij de gestolen telefoon in haar bezit had.

Eerder werden al een 17-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn en een 16-jarige jongen uit Koudekerk aan den Rijn aangehouden in verband met de straatroven op 9 en 14 augustus. Zij waren allebei in het bezit van een telefoon die bij de straatroven was buitgemaakt. De 16-jarige heeft bekend dat hij de berovingen heeft gepleegd. Hij wordt verder verdacht van de diefstal van een telefoon uit een tas. Bij beide verdachten werden goederen aangetroffen die afkomstig zijn van een woninginbraak. Naar hun betrokkenheid bij deze woninginbraak wordt nader onderzoek gedaan. De rechter-commissaris heeft 23 augustus besloten dat de 16-jarige jongen nog veertien dagen vastgehouden mag worden.

Diefstal/Heling

Geweld/Mishandeling/Bedreiging

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.