Alphen aan den Rijn – Politie voorkomt mogelijke inbraak

Politieagenten zagen donderdag 29 augustus om 04.45 uur op de Archeonlaan een personenauto staan met een buitenlands kenteken. De agenten vertrouwden het niet en besloten de auto in de gaten te houden.

Na enige tijd op het voertuig te hebben gepost, kwam er een 23-jarige man aanlopen die inde auto wilde stappen. De agenten spraken de man aan en daaruit bleek dat hij geen vaste woon- en of verblijfplaats had en geen aannemelijk verklaring kon geven over zijn aanwezigheid. In de auto lagen diverse gereedschappen en een slotentrekker. Hierop besloten de agenten om de man aan te houden. Hij werd voor nader verhoor ingesloten. De politie onderzoekt of de man strafbare feiten, zoals inbraken heeft gepleegd.

Inbrekerswerktuigen

Veel gemeenten hebben in de Algemene Plaatselijke Verordening opgenomen dat het niet is toegestaan om tijdens de nachtelijke uren werktuigen te vervoeren waarmee een inbraak gepleegd kan worden. De aanpak van woninginbraken heeft hoge prioriteit bij de politie. Daarom controleert de politie veel en treedt streng op tegen het overtreden van dat verbod.

 

Georganiseerde criminaliteit

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.