Alphen aan den Rijn – Fietsendief aangehouden dankzij alerte getuige

Doordat een alerte getuige hem achtervolgde, kon de politie maandag 19 augustus een 38-jarige fietsendief aanhouden.

Rond 14.45 uur kwam de man een fietsenwinkel in winkelcentrum De Aarhof binnen. Hij pakte een damesfiets, rende daarmee de winkel uit en fietste vervolgens weg. Een medewerker liep nog achter de dief aan, maar kon hem niet bijhouden. Dat lukte een toevallig passerende fietser wel tot aan de Tiendweg. In de tussentijd had de getuige de politie gebeld en een goed signalement van de dief gegeven. Agenten konden de man daardoor kort daarop aanhouden op de Dorpsstraat in Aarlanderveen.

De 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is een bekende veelpleger. Hij is in verzekering gesteld.

Diefstal/Heling

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.