Lokale partij Boskoop sluit zich bij Nieuw Elan aan

Boskoop-Alphen aan den Rijn – De Boskoopse politieke partij BRA-Kernen sluit zich aan bij Nieuw Elan. BRA-Kernen, ook wel bekend als B-Boskoop is ontstaan op 1 april 2012 ten tijden van het fusieproces met Alphen aan den Rijn en Rijnwoude. “Wij willen er zeker van zijn dat er een ècht Boskoops geluid in de nieuwe Gemeenteraad te horen is. Nieuw Elan biedt daar als grootste oppositiepartij in Alphen de meeste kans op”, aldus mede-initiatiefnemer Clemens Boere van BRA-Kernen.

Clemens Boere: “De term ‘fusie’ lijkt niet in alle drie de huidige gemeenten hetzelfde te betekenen. De gelijkwaardigheid waarmee de fusie begonnen is, lijkt gaande weg door de grootste van de drie gemeente te worden gezien als het toevoegen van twee kleinere gemeenten aan de gemeente Alphen aan den Rijn. Dit is iets wat wij niet willen!

Bestaande landelijke politieke partijen in Boskoop gaan samen met hun zusterpartijen in de andere plaatsen, waar blijft dan het èchte lokale Boskoopse geluid?”

“Wij zijn in principe niet tegen het samen gaan van de drie gemeenten, maar dit moet wel basis van gelijkwaardigheid en met behoud van eigen identiteit waarin burgers fijn kunnen wonen en dichtbij de beschikking hebben over goede voorzieningen, met behoud van de eigenheid van de kernen.”

De tweede man van BRA Kernen Freek Tasma voeg daar aan toe: “De burgers van de kernen hebben het gevoel dat ze opgeslokt worden. Wij zijn van mening dat een lokale partij gevoed moet worden door diezelfde burger.”

André de Jeu, lijsttrekker voor Nieuw Elan: “Dit is een fantastische stap. Wij herkennen ons enorm in de gedrevenheid van de initiatiefnemers Clemens Boere en Freek Tasma. Ook Nieuw Elan is ontstaan om lokale onderwerpen beter op de agenda te krijgen en te houden. De mening van de burger moet er toe doen. Voorzieningen als sport en cultuur en ook zorg horen dichtbij mensen te zijn en te blijven. Dat geldt juist ook voor de kernen als Boskoop en Rijnwoude. Een dergelijk èchte lokale agenda bereik je het best met mensen die midden in die lokale samenleving staan. Daarom passen we zo goed bij elkaar.”

Met het aansluiten van de populaire Boskoopse partij heeft Nieuw Elan een stevig geluid uit de nieuwe kernen. Clemens Boere komt ook op een verkiesbare plaats op de lijst en vormt samen met Sjaak Blaazer en Freek Tasma de stem van Boskoop. Freek Tasma wordt lijstduwer. De verkiezingen zijn 13 november van dit jaar. Nieuw Elan rekent op 8 zetels in de nieuwe gemeente.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.