Ploegleider Henk Lubberding begeleidt berijders Elektrische fietsen

20130622_100026Zaterdagmorgen 22 juni, Oud Nederlands kampioen wielrennen Henk Lubberding arriveert in Alphen aan den Rijn. Bij Gek van Fietsen gaat hij een clinic geven aan mensen met een E-bike. Hij leert ze hoe je de elektrische fiets zo goed mogelijk kan gebruiken en hoe je de fiets goed onder controle houdt.

Henk is sinds begin dit jaar ploegleider van de Bovag Elektrische wielerploeg, fietsen met de beste ondersteuning. De Elektrische wielerploeg is een initiatief van Bovag. De ploeg is opgezet om consumenten te onafhankelijk te adviseren bij de aankoop, onderhoud en gebruik van elektrische fietsen.

Henk is het boegbeeld van de ploeg en hij is actief om mensen met een elektrische fiets voorlichting te geven over hoe ze de fiets optimaal kunnen gebruiken. Met name veiligheid is een belangrijk item van zijn clinics. Met zijn jarenlange ervaring kan hij als geen ander tips en uitleg geven over fietsen, techniek en veiligheid. Henk: ‘Ik las regelmatig berichten over ongelukken met elektrische fietsen, dus toen Bovag belde heb ik meteen ja gezegd. Ik vind het belangrijk dat mensen goed op de fiets zitten en veilig op pad gaan, daarom geef ik deze trainingen. Daarnaast kiest Bovag voor erkende tweewielerbedrijven die de klant goed kunnen adviseren en begeleiden en die goed opgeleide monteurs in dienst hebben. Daar kan de consument een goede E-bike kopen met de vertrouwde Bovag kwaliteit en garantie´.

In de winkel stroomde rond 9.30 uur een groep van zo´n 16 mensen binnen voor de clinic, wegens het mindere weer waren er helaas wat afzeggingen maar dat mocht de pret niet drukken. Henk ging enthousiast beginnen met zijn verhaal en de groep vertellen wat hij ze ging leren. Hij begon met een uitgebreide uitleg over de verschillende soorten elektrische fietsen en technieken die er zijn. Hoe moet je deze fietsen nu gebruiken? En hoe kan je optimaal omgaan met het gebruik van de accu en de motor. Na een krachtige uitleg van ongeveer 20 minuten ging de volledige groep naar buiten om het in de praktijk te oefenen. Henk coachte de groep langs de pionnen, liet ze uitgebreid fietsen, draaien en keren en alles luidt advies. De groep deed enthousiast mee en er werd veel gelachen. De meeste deelnemers waren blij verrast van alle goede adviezen die ze kregen. Ze hadden niet verwacht nog zoveel te kunnen leren.

Voor meer informatie: www.elektrischewielerploeg.nl

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.