Flat Fazantstraat ziet er weer prachtig uit

– Energiezuinige en comfortabele woningen en een veilig flatgebouw

WonenCentraal is klaar met de renovatie van 36 woningen in de Fazantstraat. De nieuwe look van de flat is fris en modern. De entrees zijn opgeknapt en zijn nu een stuk prettiger en veiliger. Ook de woningen zelf zijn met de nieuwe keuken, badkamer en toilet weer helemaal tip-top. Bovendien heeft wonenCentraal flink geïnvesteerd in de isolatie van de flat waardoor de bewoners kunnen besparen op hun energieverbruik.

WonenCentraal wil huurders in Alphen aan den Rijn een thuis bieden. Dat betekent vooral een woning waar mensen zich prettig en comfortabel in voelen. Daarom heeft de corporatie veel aandacht voor verbeteringen in de woningen.

Keuken, toilet en badkamer vernieuwd
In de Fazantstraat kregen de bewoners een nieuw keukenblok en nieuwe tegels. Ook het sanitair in de badkamer en het toilet heeft de corporatie vernieuwd inclusief vloer- en wandtegels en beter leidingwerk. Bewoners kregen keuze uit verschillende kleuren en formaten van tegels en kleuren van de keukenkastjes en het aanrechtblad.

Lagere woonlasten door energiebesparing
De bewoners kregen ook een nieuwe meterkast met meer groepen en mechanische ventilatie. Oude boilers en geisers verving de corporatie door een energiezuinige, individuele boiler. In de woning is nu overal isolatieglas met nieuwe kozijnen en deuren. Bovendien is spouw- en gevelisolatie aangebracht.

WonenCentraal vindt het belangrijk om een steentje bij te dragen aan lagere woonlasten voor haar huurders. Ondanks de kleine huurverhoging voor de isolatiemaatregelen kunnen de huurders besparen op hun maandelijkse woonlasten door een lagere energierekening.

Verbeteren veiligheid
Naast isolatie stond ook veiligheid op het programma. De entrees van de portieken ondergingen een metamorfose. Ze zijn voorzien van nieuwe puien met meer lichtinval en zicht. De toegang naar de bergingen is (brand)veiliger gemaakt.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.