Derde Iona-viering in de Lichtkring

ALPHEN – In de Lichtkring wordt op zondag 21 april a.s. voor de derde keer in Alphen aan den Rijn een Iona-viering gehouden. De viering, met als thema ‘Door liefde sterk bewogen’, aan de Amerikalaan 91 begint om 18.30 uur en wordt geleid door wijkpredikant ds. C.J. van Stralen. Vanaf 18.00 uur worden de Iona-liederen ingezongen.

Iona-vieringen vallen op door hun bijzondere liturgie. Deze bevat teksten en liederen over geloof, vrede, gerechtigheid en de verbinding met de natuur. De liturgie geeft vooral inspiratie om niet passief te blijven, maar om actief in het leven te staan.

Ter toelichting:

Iona heeft haar oecumenische basis op een eiland voor de westkust van Schotland. Samen met Glasgow, ligt hier de bakermat van de Iona community. De 1.500 leden van de Iona community leven verspreid door de hele wereld, met name in anglo-saxische landen.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.