Autisme Café op 25 april nieuwe locatie

Daar er heel veel aanmeldingen zijn binnen gekomen voor onze vertoning van de film Kans waren wij genoodzaakt om een grotere locatie te zoeken. Deze hebben wij gevonden bij Wijkcentrum Ridderveld, Concertweg 3, 2402 JG Alphen aan den Rijn

Op 25 april 2013 organiseert autismecafé Alphen aan de Rijn een thema-avond met de documentaire KANS.
In het algemeen hebben mensen met autisme moeite om de details die zij waarnemen te verwerken tot een samenhangend geheel. Hierdoor hebben zij problemen met communicatie, sociale interactie en verbeelding. Ze zijn vaak het mikpunt van pesterijen. Maar er schuilt veel potentie in deze intelligente jongeren. Om ze tot ontwikkeling te brengen, vergt een iets andere aanpak. Daarover gaat KANS. Kans is een documentaire over het Leo Kannercollege. Het onderwerp ligt Jan Stap aan het hart. Hij is destijds ook nauw betrokken geweest bij het opzetten van de school in Leiden. Door de uiterst zorgvuldige en respectvolle werkwijze van Stap en Hartevelt is daar een prachtig resultaat. Een inzicht gesmeed met het hart, geduld en verstand.
De avond is bedoeld voor ouders, familieleden, hulpverleners en andere belangstellenden.

Programma

19.30u   Ontvangst (koffie/thee)
20.00u   Korte inleiding
20.15u   De film Kans
21.15u   pauze
21.30u   Hoofdpersoon Tjitske is aanwezig om eventueel nog wat te vertellen en vragen te beantwoorden. Met haar is afgesproken dat ze vragen mag passen als ze die niet wil beantwoorden, we hopen dat u dat respecteren zal.
22.00u   Einde

Datum:

25 april 2013

Locatie:

Wijkcentrum Ridderveld, Concertweg 3, 2402 JG Alphen aan den Rijn

Tijdstip:

20.00-22.30 uur

Kosten:

€ 1,00 te voldoen bij de ingang
De zaal gaat vanaf 19.30u open, u kunt dan alvast een kop koffie of thee drinken. Op de avond zijn MEE en NVA aanwezig met foldermateriaal en informatie.
Aanmelden is zeer gewenst en dit kan via aanmelden@autismeenik.nl

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.