DAT: Efficiëntie in verkeer en voedsel!

Er zijn veel vraagtekens bij de mobiliteit en het nut van twee voedselbanken in Alphen e.o. Op zondag 21 april 2013 worden deze onderwerpen aan de kaak gesteld in de Alphense Talkshow.

Mobiliteit in Alphen e.o.
Afsluitingen en opbrekingen zorgen voor veel overlast, vooral voor het autoverkeer. Menig automobilist geraakt gefrustreerd van het zoveelste rood-witte hek. Het lijkt alsof er overal tegelijk in Alphen e.o. wegwerkzaamheden zijn. Daarnaast is parkeren ook niet altijd makkelijk en kost het veel geld. DAT zoekt samen met Patrick Verweij en Geja Willems, raadslid VVD fractie met in haar portefeuille verkeer en vervoer, naar de oorzaken en oplossingen.

Twee voedselbanken naast elkaar? Nuttig of weggegooid geld?
DAT nodigt de nieuwe en inmiddels tweede voedselbank uit, en vraagt Ank de Groot om opheldering. Is er subsidie voor twee voedselbanken? Is het de bedoeling dat  voedselbanken gaan concurreren? Wat is het effect hiervan op de cliënten en op de voedselwerving? Is er behoefte aan twee voedselbanken?

Commissielid Patrick Verweij van de “oude” voedselbank Rijnstreek geeft zijn mening. De spanning is voelbaar, DAT belooft een pittig debat.

De Alphense Talkshow nodigt iedereen uit mee te debatteren op zondag 21 april 2013 van 16:00 t/m 17:30 uur in Café Alphens, Theater Castellum (Rijnplein 1-3).

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17