Een lang weekend feest met en bij De Cascarvieten

“Castellum” – Nog even en het is weer carnaval. Vanaf vrijdagmiddag 8 tot en met dinsdagnacht 12 februari vieren De Cascarvieten feest. Op vrijdagmiddag is het Seniorenbal, ‘s avonds gevolgd door het Mystery Event. Op zaterdagmiddag gaat het feestweekend door met het Kindercarnaval en in de avond het Boerenbal. Dan op zondagmiddag Frühschoppen (familiecarnaval) en op maandag gaan De Cascarvieten naar Oeteldonk (Den Bosch). De stadssleutel wordt op dinsdagmiddag teruggebracht en aansluitend gevolgd door de zogenoemde mannen-/vrouwenmiddag. ’s Avonds om 00.00 uur wordt in het eigen onderkomen van de vereniging het carnavalsseizoen afgesloten. Het belooft weer een grandioos carnavalsweekend te worden.

Vrijdag 08 februari Seniorenbal.

Alle Alphense senioren zijn van harte welkom in de Feestburcht Avifauna. Iedere gast wordt persoonlijk verwelkomd door Prins Cascar XLVII, page Sabine en Hofmaarschalk Richard. De middag is gevuld met optredens van de Kindergarde, de Jeugdraad, de Midigarde en Prinsengarde. De Eigen Inbreng, kortweg “Ei” verzorgt een spetterende podiumact en er is nog een verrassingsact. Prins en Page leiden hoogstpersoonlijk de Bingo, waarbij zoals altijd weer prachtige prijzen zijn te winnen. Voor de derde maal in successie is er een speciaal optreden van Marco de Hollander uit Ter Aar.

De entree voor deze middag is gratis. Iedere seniorgast ontvangt een consumptiebon en bingokaarten. Vervoer naar Avifauna wordt geregeld. Bij diverse seniorencentra kan men zich in laten schrijven voor gratis busvervoer. Men kan natuurlijk ook op eigen gelegenheid komen, of contact opnemen met het secretariaat.

Het feest begint om 14.11 uur en de zaal is open vanaf 13.00 uur.

Vrijdag 8 februari het Mystery Event.

Een nieuw feest. Ben je tussen de 11 en 15 jaar dan is het Mystery Event een feest voor jou. Het Mystery Event is een feestavond met meerdere DJ’s, de beste muziek, leuke activiteiten en een Mystery Guest. In de grote zaal van Avifauna worden de beste dancehits gedraaid en zorgen spannende lichteffecten voor een echte mystery sfeer. De avond is natuurlijk absoluut alcoholvrij en begint om 20.00 uur.

Zaterdag 9 februari Kindercarnaval.

’s Middags vanaf 14.11 uur is het in Avifauna weer groot feest voor kinderen. Naast de bekendmaking van de nieuwe Jeugdprins en Jeugdpage zal de muzikale clown Snorre een schitterend optreden verzorgen. Ook wordt opgetreden door de dansgardes, de jeugdraad en gymnastiekvereniging DOS.

Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Boven de 12 jaar is de prijs € 2,50. Voor de mooist verklede kinderen zijn er prijzen. Zaal open om 13.00 uur.

Zaterdag 9 februari Boerenbal.

Gemakkelijk gekleed in je boerenkiel of in een andere leuke carnavalsoutfit kun je de hele avond dansen en hossen op de klanken van de beste coverband van Nederland: “Vangrail”. Natuurlijk zijn er ook optredens van de dansgardes en blaaskapel de Blaaskaken. In de benedenzaal wordt een disco verzorgd door discotheek “Smile”.

Een nieuw item op deze avond is de onthulling van de nieuwe carnavalsprins, Prins Cascar XLVIII, en zijn Page en Hofmaarschalk

Ook dit feest wordt uiteraard weer gevierd in de feestburcht Avifauna. De zaal is geopend vanaf 21.11 uur en het feest barst los om 22.11 uur. Een kaartje is € 14,50 in de voorverkoop en € 18,00 aan de zaal. Het Boerenbal is voor iedereen vanaf 16 jaar. Niet vergeten je legitimatie mee te nemen.

Zondag 10 februari Frühschoppen.

Vanaf 14.11 uur is in de Struisvogelzaal van Avifauna het z.g. Frühschoppen, oftewel het familiecarnaval. Verkleed of gewoon in je boerenkiel een gezellige middag beleven en afscheid nemen van het scheidende Prinselijke trio. Jong en oud zijn welkom en de toegang is gratis.

Maandag 11 februari Cascarvieten naar Oeteldonk.

Om het carnaval van onder de rivieren te proeven gaan de Cascarvieten naar Oeteldonk (Den Bosch). Het grootste doel: Veel plezier maken en de grote carnavalsoptocht zien.

Dinsdag 12 februari Sleutel terug.

Na een carnavalsseizoen lang de Stadssleutel in bezit gehad te hebben zal deze dinsdag om 13.11 uur weer terugbezorgd worden aan de rechtmatige eigenaar. CASTELLUM is vanaf dat moment weer gewoon Alphen aan den Rijn. Tijdens de ceremonie zal de fel begeerde Gouden Cap worden uitgereikt aan een ambtenaar die zich bijzonder heeft onderscheiden.

Dinsdag 12 februari “Mannen en Vrouwenmiddag”.

Traditioneel wordt het carnavalsseizoen ‘s middags afgesloten met de mannen- en vrouwenmiddag. Deze middag wordt verzorgd door de Prins, Page en Hofmaarschalk in Grand Cafe “Alle Hens” en de toegang is gratis. Na deze middag wordt ‘s avonds vanaf 21.11 uur in het eigen onderkomen in de Voorstraat 11 het laatste feest van het seizoen gehouden. Om klokslag twaalf uur zal na veel klokgelui, het opbergen van de klepel en het zingen van het lied “The Carnival is over” het carnavalsseizoen 2012/2013 worden afgesloten.

Voor informatie: www.cascarvieten.nl

Geef een reactie

Recent nieuws

Beëindiging lidmaatschap  Ron Pool 10.11.2018 21:55 Rijn Gouwe lokaal

Week van Respect 05.11.2018 20:26 CDA Alphen aan den Rijn

Einde aan verkoop sociale woningbouw aan beleggers en vastgoedhandelaren 05.11.2018 12:56 SP Alphen

Weekendverslag 05.11.2018 12:26 Politie Alphen aan den Rijn

SP fractie helpt Nieuw Elan raadslid Robert Jan Blom met emigratie naar België! 04.11.2018 17:41 SP Alphen

Wethouder de Jager in landelijke commissie ‘Toekomst zorg thuiswonende ouderen’ 02.11.2018 16:41 Gemeente Alphen

Zorgen over houdbaarheid begroting 02.11.2018 09:56 D66 Alphen a/d Rijn

Zorgen over houdbaarheid begroting 02.11.2018 08:41 D66 Alphen a/d Rijn

Nieuwe gemeentegids beschikbaar 01.11.2018 08:56 Gemeente Alphen

Toekomstvisie Alphense kinderboerderijen 31.10.2018 16:06 Gemeente Alphen

Informatieavond subsidieregelingen sportclubs 31.10.2018 15:41 Gemeente Alphen

Dat wij wel eens verrast kunnen worden bleek vanochtend maar eens 31.10.2018 14:32 Politie Alphen aan den Rijn

Gouderak – Kassalade overval Coop Gouderak aangetroffen in sloot Gouda 31.10.2018 14:31 Nieuws | Zuid-Holland | politie.nl

Zoutloos voorproefje 31.10.2018 11:41 Gemeente Alphen

Regio Den Haag – Politie Den Haag Exclusief geeft unieke inkijk in zaak Haagse Rinus 31.10.2018 10:26 Nieuws | Zuid-Holland | politie.nl

WIJKAGENT SPREEKUUR 30.10.2018 17:41 Politie Alphen aan den Rijn

Groene Hart gaat voor duurzaam beton 30.10.2018 17:11 Gemeente Alphen

Groene Hart gaat voor duurzaam beton 30.10.2018 16:56 Gemeente Alphen

Ik val op – fietsverlichting 30.10.2018 13:06 Politie Alphen aan den Rijn

Pad langs de Zegersloot achter de Barnsteenstraat verbreed 30.10.2018 08:41 Gemeente Alphen


Toekomstige evenementen