Winters gevoel

De winter komt met een voorproefje, het gaat een stuk frisser worden dan het de laatste weken is geweest. Door een groot hogedrukgebied boven Scandinavië en een hogedrukgebied bij de Baltische staten in combinatie met een lage drukgebied boven Frankrijk wordt er koudere lucht naar ons toe gestuurd. De temperatuur zal overdag rond het vriespunt blijven hangen en in de nachten hebben we lichte tot matig vorst. Geheel mooi zal het niet worden want er blijven toch nog steeds wolken over ons heen komen drijven, en neemt de kans op een winters buitje op zondag toe.

Vrijdag is het in de ochtend nog aardig bewolkt. In de loop van de dag gaan er wel steeds bredere opklaringen over trekken. De maximum temperatuur zal tussen de 2 en 5 graden gaan worden, en de minimum temperatuur ligt rond het vriespunt. De wind is zwak en zal uit noordoostelijke richting komen.

Zaterdag is het wisselend bewolkt, maar de zon heeft genoeg ruimte om zich te laten zien. De maximum temperatuur zal rond het vriespunt gaan worden, en de minimum temperatuur ligt rond de 4 graden onder nul. De wint komt uit oostelijke richting en zal zwak tot matig zijn.

Zondag is er vrij veel bewolking boven ons maar de zon gaat er wel tussen door komen. In de middag neemt de kans op een buitje toen en daar kan een winter karakter in zitten. De maximum temperatuur zal tussen -2 en 1graad gaan worden en de minimum temperatuur zal rond de -5 gaan worden. De wind is zwak tot matig en komt uit oostelijke richting.

Maandag is er veel bewolking boven ons en neemt de kans op een sneeuw buitje toe. De maximum temperatuur zal rond het vriespunt gaan worden.

De dagen daarna ziet het er naar uit dat we een meer noordoostelijke stroming gaan krijgen. Dat geeft bij ons nog wel winter weer, maar dan met meer kans op sneeuw.

M.V.G Ronald

www.weerstationteraar.nl

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.