Baggeren Oude Rijn gestaakt wegens asbest

9 januari 2013 – Tijdens de baggerwerkzaamheden in de Oude Rijn is nabij de Alphensebrug asbest aangetroffen in de baggerspecie. Als gevolg hiervan zijn de baggerwerkzaamheden in het centrum van Alphen aan den Rijn voor onbekende tijd stilgelegd.

Asbestonderzoek

Voordat de provincie de baggerwerkzaamheden weer kan hervatten, wordt het nog te baggeren deel van de Oude Rijn (tussen de Albert Schweitzerbrug en de Steekterbrug) nader onderzocht op de aanwezigheid van asbest. Binnenkort start de provincie met het uitvoeren van dit onderzoek. Op basis van de resultaten wordt bepaald of en wanneer de Oude Rijn alsnog wordt gebaggerd.

De werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf het water en veroorzaken beperkte overlast voor de omgeving. Het onderzoek neemt zeker 2 maanden in beslag. Er is geen sprake van gevaar voor mensen en/of dieren in de directe omgeving van de Oude Rijn.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17