Felle strijd bij Hypotheker Kindertafeltennisfeest

sfeerbeeld 27 december

Zo’n 70 kinderen kwamen in de kerstvakantie een dagje tafeltennissen bij het Hypotheker Kindertafeltennisfeest. De kennismaking met het spelletje stond centraal in de zaal van ATTC EVO Repro, maar er werd ook fanatiek gestreden om de prijzen.

Groep 5 en 6

De jongste deelnemers begonnen met een spelletjescircuit, met bijvoorbeeld balletje hooghouden. Zo kon iedereen wat balvaardigheid opbouwen. De drie kinderen die het circuit het beste deden, Adil Joemai, Tomas Meleschenko en Deon van Halen, kregen een medaille. Daarna volgde het favoriete onderdeel van veel kinderen: een rondje ‘Rond de tafel’. Tot slot volgde een klein toernooitje waarin iedereen minimaal 4 wedstrijden speelde. In het tafeltennis gaan de games sinds jaren tot de 11, maar Jamie en Ivy maakten het in hun poule zo spannend dat de laatste game in 19-21 eindigde! Jammer genoeg leverde dat voor hen geen finaleplaats op. De finale ging tussen de winnaar van vorig jaar, Adil Joemai, en Mike Xue. Op basis van hun spel tijdens het toernooi hadden de tafeltenniskenners dat al wel voorspeld. Adil moest daarvoor in de kwartfinales overigens wel afrekenen met de nummer 2 van vorig jaar, Tomas Meleschenko. In een spannende finale bleek Adil Joemai voor het tweede achtereenvolgende jaar de beste speler van groep 5/6.

Uitslag

1. Adil Joemai
2. Mike Xue
3. Mitchel de Lange
4. Ryan Leliveld

Groep 7/8

Ook bij het toernooi voor groep 7/8 waren veel bekende gezichten te zien, kinderen die ook eerdere edities van het Hypotheker Kindertafeltennisfeest meededen. In deze groep waren op het laatste moment nog veel extra aanmeldingen, waardoor het gezellig druk was. Dat de overgang van groep 5/6 naar groep 7/8 niet moeilijk hoeft te zijn, bewees Pieter de Bruin. Vorig jaar nog derde in groep 5/6 en dit keer haalde hij de kwartfinales van de oudere groep. Daarin verloor hij van de latere winnaar. De finale in deze groep ging, voor het eerst in jaren, tussen twee ATTC’ers: aanvaller Adam el Hamdani en verdediger Pim Deben. De twee trokken in een lange wedstrijd alles wat ze van hun trainers hadden geleerd uit de kast. Uiteindelijk was Adam in vier games de sterkste.

Uitslag
1. Adam el Hamdani
2. Pim Deben
3. Ayoub Rabhioui
4. Anass

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.