ZIGO 1 stevent af op kampioenschap

Alphen aan den rijn – De badmintonners van BC ZIGO gaan als een komeet in de competitie. Na de met 8-0 gewonnen wedstrijd tegen Flair 2 in de Limeshal, afgelopen zondag, kan het kampioenschap de Alphenaren bijna niet meer ontgaan.

Met nog vier wedstrijden te spelen loopt BC ZIGO maar liefst (21) gewonnen wedstrijden voor op de nummer 2, Inside ‘82  uit Baarn.

Het eerste team bestaat uit Karin Kuiper-van Pel, Daniëlle Coppens en de broers Mathijs en Peter Kas. Vaste trainer is Paul Roest, die bij elke wedstrijd van de partij is, zo vertelt teamcaptain Karin Kuiper. ,,Daar zijn we natuurlijk erg blij mee.’’

Het ‘vette jaar’ in de competitie volgt op een magere periode met veel pech: vorig jaar had het team te kampen met een armblessure van Peter Kas, waardoor dit vaste teamlid zich een aantal keren moest laten vervangen. Het gevolg was dat het team degradeerde van de derde naar de vierde divisie. Inmiddels is Kas weer helemaal hersteld van zijn blessure en is het team ook als geheel in topvorm. En dat lijkt zich te gaan uitbetalen: wanneer over enkele weken het kampioenschap wordt behaald, promoveert ZIGO weer naar de derde divisie.

9-12-2012BCZIGOteam1

Foto: staand: Peter Kas en Daniëlle Coppens
Zittend: Karin Kuiper en Mathijs Kas

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.