Wethouder du Chatinier overhandigt shirtjes met goed doel aan ARC C3

VB_RMD_20121215_017

Vanaf zaterdag 15 december spelen de jongens van ARC C3 met het logo van het Ronald McDonald Huis Leiden op hun shirts. De Alphense Wethouder van sport, Michel Du Chatinier heeft het eerste shirt aan het jeugdteam van de voetbalclub uit Alphen aan den Rijn overhandigd.

In economisch mindere tijden is het soms moeilijk om een shirtsponsor te vinden. De leiding van de C3 heeft daarom een bijzonder idee bedacht. Ze hebben vijf bedrijven bereid gevonden om met elkaar shirts voor het team te sponsoren. In plaats van de bedrijfslogo’s op de shirts te drukken, wordt het logo van een goed doel op de shirts geplaatst.

De jongens van het team reageerden erg enthousiast op het idee om voor het Ronald McDonaldhuis Leiden te kiezen. Zij kwamen zelf met het idee om tijdens het seizoen dan ook geld in te zamelen. Naast de actie met het sponsoren per doelpunt, zullen in de loop van het seizoen meerdere acties volgen.

In zijn toespraak sprak de wethouder zijn waardering uit naar de vijf sponsoren. Zeker omdat zij op deze manier hun maatschappelijk betrokkenheid tonen. Hij gaf aan hoe belangrijk vrijwilligers maar ook ouders zijn voor sportclubs. Want je doet het met z’n allen.

Tevens beloofde hij één euro voor ieder gemaakt doelpunt te doneren. Dat kost hem ten minste drie euro want de eerste wedstrijd in de nieuwe shirts werd glasrijk gewonnen met 3-0.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17