WonenCentraal krijgt een 8 voor renovatie Stromenwijk

Bewoners geven wonenCentraal een 8,0 voor de renovatie van de Stromenwijk. Dat is een mooi resultaat, want dit is aanzienlijk hoger dan de landelijk gemiddelde waardering van renovaties (7,2).

Tussen februari en juli 2012 zijn de 90 woningen in de Grevelingen, Haringvliet, Krammer en Volkerak opgeknapt. WonenCentraal liet onder andere kozijnen, ramen, deuren en dakkapellen vervangen en waar nodig de goten herstellen. Er werden cv-ketels vervangen en mechanische ventilatie aangebracht. WonenCentraal kocht deze woningen in 2010 van een belegger. De woningen hadden veel achterstallig onderhoud. WonenCentraal stelde het verbeterplan voor de woningen samen met de bewonerscommissie op.

Na de renovatie heeft wonenCentraal USP opdracht gegeven om de klanttevredenheid over de renovatie te meten. Daaruit blijkt dat de huurders zeer tevreden zijn over het onderhoudstraject. Ze geven de renovatie een 8,0. De bewoners vonden de communicatie vooraf en tijdens renovatie goed (8). Ze vonden het prettig de nieuwsbrief te ontvangen en vonden dat ze goed en tijdig informatie ontvingen.  In de enquête geven de bewoners aan dat de wijkconsulent, huismeester en opzichter van wonenCentraal heel deskundig en vriendelijk zijn, dat ze goed kunnen luisteren en meedenken en een goed probleem oplossend vermogen hebben (de cijfers hiervoor liggen eveneens rond de 8). De uitvoering van de renovatie in het algemeen krijgt een 8,1 (landelijk 7,6). Bij dit project waren relatief weinig klachten en schades. De klanten zijn gevraagd een cijfer te geven voor de woning voordat er is gerenoveerd en daarna. Het cijfer van de woning stijgt van een 5,5 naar een 8,3.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.