Hele nacht gamen bij CSG Groene Hart

121116_gameexperience - 03

Tijdens de Game eXperience van vrijdag op zaterdag zat de sfeer er goed in! De jaarlijks terugkerende LAN-party was bestemd voor alle leerlingen van het Groene Hart die van gamen houden. Zodra de inschrijving openbaar was gemaakt, ging het snel: binnen twee weken waren alle 100 plaatsen gevuld! Het evenement begon vrijdag 16 november om 20.00 uur en duurde tot de volgende ochtend 11.00 uur in de aula van het Groene Hart Leerpark.

De ontknoping
Voor deze 7e editie hadden de crewleden van de Game eXperience zich helemaal ingeleefd in de misdaad. In het openingsfilmpje die vooraf aan de inschrijving de zien was op de website, werd een fictieve moord op school gepleegd. De leerlingen moesten deze moord oplossen om zich in te kunnen schrijven. Wie de dader had gevonden kon ook nog te gekke prijzen winnen, die door diverse sponsoren cadeau werden gedaan aan de ICT-afdeling van SCOPE scholengroep, de organisatoren van het spektakel. Met een zelfgemaakte rijdende camera die het lijk filmde, leuk bedachte typetjes en een verassend plot was zowel de moord als de ontknoping een mooi staaltje amateurswerk. De organisatie had de film zelf bedacht, gefilmd én gespeeld.
Trillende benen en zwetende oksels
Acht leerlingen hadden geraden wie de fictieve moord had gepleegd. Zij mochten deelnemen aan een misdaadquiz. De eerste twee die de plaats van het delict had geraden en de juiste code had ontfutseld mocht de sleutel van de kluis ophalen. Ruben den Boer haalde de eerste prijs uit de kluis, een Galaxy S3. Yorben den Hartog ontving de tweede prijs, een Android tablet. Yorben: “Te gek, ik zweette zelfs helemaal”. Om twaalf uur ging er in de loterij een door Dell gesponsorde Alienware laptop uit. Zeer bekend en gewild onder gamers. Kevin Gurultu had het juiste lootje en won de laptop. Trillend op zijn benen, kon hij alleen nog maar “wauw” uitbrengen.
Roze konijnenpantoffels
Ander bijzonder bezoek waren de meiden! Nog nooit hadden er zoveel meegedaan. “Dik over de tien”, aldus Frank van Brenk, hoofd van de ICT-afdeling. Sherilyn van het Leerpark doet dit jaar voor het eerst mee. “Gezellig met je vrienden zitten”, verklaart ze. Ze speelt Sims 2 en is van plan om tot het einde te blijven. Misschien gaat ze eventjes slapen in de slaapzaal, maar dat ziet ze wel. Verderop zijn twee meiden aan het Wii’en. Op grote roze konijnenpantoffels dansen ze een wedstrijdje Just Dance.
Tom van het Lyceum doet voor de vierde keer mee. Om dit te vieren, heeft hij vier schermen aan elkaar gekoppeld tot één groot scherm. Hij heeft zelfs een koelkastje meegenomen met slagroomtaart. “Maandag ben ik namelijk jarig!” Robin van de Topmavo mist de verjaardag van zijn vader graag voor de Game eXperience. Hij gaat zeker niet slapen, grijnst hij. Zijn buurman heeft het zich gemakkelijk gemaakt met een gemakkelijke zittende leunstoel en een lekker groot beeldscherm. Kostte maar liefst 1.100 euro. “Heb ik een jaar voor gespaard!”
Energie en vitaminen
Om het vol te houden drinken de meeste gamers energiedrankjes. De organisatie waarschuwt dat ze er niet te veel van moeten drinken. Het team van de kantine zorgden voor de midnight vitamientjes. De meeste leerlingen waren het gamen zelfs in de ochtend nog lang niet zat, maar moesten even stoppen voor een gezond ontbijt. Via webcams was het evenement live te volgen. Ook de ouders waren heel positief over de organisatie van het evenement. Een LAN-party binnen de schoolmuren was aan hun kroost wel besteed!
Bekijk de ontknoping op http://experience.groenehartscholen.nl.

Foto’s zijn te bekijken op www.facebook.com/groenehartscholen

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.