Carnavalsseizoen weer begonnen

DSC09605

Net als in het zuiden van het land werd op de elfde van de elfde ook in Alphen aan den Rijn het carnavalsseizoen geopend. Hier was het de carnavalsvereniging De Cascarvieten, met Prins Cascar 47 en zijn Page en Hofmaarschalk, die daarin het voortouw nam.

De Cascarvieten waren te gast bij Alle Hens in de Julianastraat waar vanaf 20:11 uur het feest “ouwerwets” losbarstte met muziek van de Boskoopse blaaskapel De Blaaskaken. Verder konden de vele in kiel geklede aanwezigen nog genieten van zanger John le Maire (oud-Prins van De Cascarvieten), die de zaal ook volledig op z’n kop kreeg, en van een act van Prins, Page en Hofmaarschalk.

Sleutel

Loco-burgemeester Lyczak was zo bereidwillig de stadssleutel deze keer te komen brengen bij de feestvierenden. Om exact 21:11 uur kreeg Prins Cascar XLVII de begeerde sleutel omgehangen en vanaf dat moment werd Alphen weer omgedoopt in Castellum, de carnavalsnaam voor deze gemeente. Na alle optredens, muziek en het uitreiken van de jaarordes werd als laatste officiële daad de klepel van de vereniging opgehangen, zodat de festiviteiten voor het seizoen 2012-2013 ook ingeluid konden worden.

Feesten

Zaterdag a.s. beginnen die festiviteiten met een niet-carnavalsfeest, nl. de Surprising Dinnernight in Avifauna, in het teken van de Verjaardag van Tante Bets. 19 januari organiseren De Cascarvieten een groot feest in Theater Castellum in samenwerking met Q-music. In februari volgen de echte carnavalsfeesten met als hoogtepunt het Boerenbal op zaterdag 9 februari.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.