Boedel Kasteel geveild

De inboedel van het failliete jongerencentrum Het Kasteel wordt via Veilinghuis Troostwijk geveild, zo werd gisteren bekend. Raadslid Gerard van As (Nieuw Elan) is hier verbaasd over, en heeft dit aan het Alphense college laten weten.  Van As in een schrijven aan het college:

Het is voor mij een onbegrijpelijke zaak, dat u dit zo laat gebeuren, want alle inventaris, apparatuur en overige inboedel is met gemeentelijke subsidies en dus met gemeenschapsgeld aangeschaft.

Dit betekent dat, indien alles op deze wijze wordt geveild, een doorstart van het poppodium op die lokatie nagenoeg ondenkbaar is c.q. onmogelijk wordt, omdat het opnieuw aanschaffen van inventaris, apparatuur en overige inboedel de nodige tonnen aan euro’s zal gaan kosten. Wie gaat dat betalen in deze tijd van crisis?

Daarnaast is er nog geen enkel bestuurlijk besluit genomen over het al of niet in de been houden  van een poplokatie op deze plek of elders in onze gemeente.

U maakt het hierdoor dus onmogelijk om een goede doorstart te realiseren!

Van As stelt voor dat het college probeert om de goederen onderhands van de curator over te nemen. Ook stelt Nieuw-Elan de vraag of het mogelijk is om goederen die worden aangeschaft via gemeentelijke subsidie via pandrecht of eigendomsrecht in handen van de gemeente te houden, om bij een eventueel faillissement te voorkomen dat de goederen opnieuw aangeschaft moeten worden.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.