N207 Noord: inloopavond over verbreding

Doorsnee N207
De voorontwerp-bestemmingsplannen voor de verbreding van de N207 Noord (tussen Leimuiden en Alphen aan den Rijn) zijn goedgekeurd door de colleges van Kaag en Braassem en Alphen aan den Rijn. Iedereen kan vanaf 15 november 2012 de voorontwerp-bestemmingsplannen gedurende 6 weken inzien en eventueel een reactie geven. Op 29 november 2012 organiseren de gemeenten samen met de provincie Zuid-Holland een inloopavond om het ontwerp verder toe te lichten. Geïnteresseerden zijn tussen 19.00 uur tot 20.30 uur welkom in Café Die Twee, Bateweg 78 te Woubrugge.

Inloopavond 29 november 2012
Tijdens de inloopavond kunt u schetsen en ontwerptekeningen van de verbreding bekijken. Ook worden tekeningen uit de voorontwerp-bestemmingsplannen gepresenteerd en kunt u de MilieuEffectRapportage (MER) inkijken. Medewerkers van de gemeenten en de provincie staan klaar om een toelichting te geven op de plannen en tekeningen. Ook kunnen zij uw vragen over de verbreding beantwoorden. Er zijn geen sprekers, u kunt op elk gewenst tijdstip binnenlopen tussen 19.00 uur en 20.30 uur.

Verbreding N207 Noord
Om de doorstroming op de N207 tussen Leimuiden en Alphen aan den Rijn te verbeteren, verbreedt de provincie de weg tussen de Kruisweg en de Eisenhowerweg met een extra rijstrook in beide richtingen. Bij Leimuiden komt een onderdoorgang voor het verkeer dat de N207 op- en afrijdt. Daarnaast worden busstroken aangelegd langs de N207 op het deeltraject tussen de Drecht tot de Kruisweg. De bruggen over de Drecht en de Leidschevaart worden vervangen en verbreed. Voor het landbouw- en overige bestemmingsverkeer komt aan de oostzijde een parallelweg tussen de Kerkweg en de aansluiting Rijnsaterwoude.

Met de verbreding wil de provincie, behalve een betere doorstroming van het (bus)verkeer, ook het gebruik van het openbaar vervoer stimuleren. De verwachting is dat, als de bus straks sneller kan doorrijden, meer mensen de auto zullen laten staan.

Meer informatie
De voorontwerp-bestemmingsplannen liggen samen met de MER vanaf half november ter inzage.
Informatie over de bestemmingsplanprocedure voor de N207 Noord vindt u op de websites van beide gemeenten www.kaagenbraassem.nl en www.alphenaandenrijn.nl.

Meer informatie over de maatregelen van de provincie op de N207 tussen Leimuiden en Gouda kunt u lezen op www.zuidholland.nl/n207.Daar kunt u zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsflits N207 Leimuiden-Gouda.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.