Verkeerscontrole

Alphen aan den Rijn – Donderdag 8 november is er op verschillende plekken in Alphen gecontroleerd op fietsen in het voetgangersgebied, vermogen van bromfietsen en andere verkeersovertredingen. Daarnaast werd er ook gecontroleerd op heling van voertuigen.

De controles vonden plaats op bekende overlastplaatsen, mede op basis van klachten van bewoners en ondernemers. Hierbij is samengewerkt met medewerkers van Toezicht & Handhaving van de gemeente.

Stationsplein
Op het Stationsplein werden 9 brom- en snorfietsen en 4 auto’s gecontroleerd. Er werden 9 bekeuringen uitgeschreven voor het niet in het bezit zijn van een bromfietsrijbewijs, 3 voor het overschrijden van de maximum snelheid, eveneens 3 voor het negeren van een inrijverbod op de Hoflaan, één voor het rijden zonder helm en één voor het niet tonen van het kentekenbewijs. De hoogst gemeten snelheid was 84 km/uur.

Daarnaast werd een 40-jarige man aangehouden op de Pieter Doelmanstraat voor heling van een fiets. Volgens de man had hij de fiets voor enkele tientjes gekocht van een buurman.

De Herenhof
Op deze locatie werden er 6 brom- en snorfietsen gecontroleerd en 12 bekeuringen geschreven. 2 voor het overschrijden van de constructiesnelheid, het rijden op het fietspad (bromfiets), niet handsfree bellen, rijden zonder helm, door rood fietsen en 6 voor het fietsen door het voetgangersgebied.

Hooftstraat
Diverse auto’s werden gecontroleerd waarbij er één boete werd uitgeschreven voor een verlopen APK. De bestuurder mocht niet verder rijden met de auto. Vier bromfietsers werden bekeurd voor de overschrijding van de constructiesnelheid. Medewerkers van Toezicht en Handhaving van de Gemeente Alphen aan den Rijn hebben 24 fietsers bekeurd voor het negeren van de gesloten verklaring.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.