Vier keer uitverkochte zaal voor Bijbelse ‘Boer zoekt vrouw’ in het Parktheater

Het belooft de climax te worden van een bijzonder project waaraan meer dan 100 vrijwilligers uit vier verschillende wijkgemeenten van de Protestantse Gemeente Alphen aan den Rijn Noord/

Oudshoorn-Ridderveld sinds maart hebben gewerkt. In het weekend van 16 tot en met 18 november a.s. brengen zij viermaal de musical Jakob op de planken in het Parktheater te Alphen aan den Rijn.

Voor en achter de schermen

De cast bestaat uit 25 volwassenen, 12 kinderen, 35 koorleden en een zeskoppige band. Achter de schermen wordt ook hard gewerkt door onder meer technici, grimeurs, kostuumnaaisters.

Naar buiten

Dit project is de tweede musical van de kerkelijke gemeente in Alphen aan den Rijn Noord. In 2010 werd musical Jona nog opgevoerd in De Bron. Ditmaal wil ze duidelijker naar buiten treden, breder laten zien hoe de Bijbelse boodschap naar ‘nu’ vertaald kan worden. Onder andere daarom is gekozen voor het ‘publieke’ Parktheater als decor voor het levensverhaal van de Bijbelse Jakob. Bijdragen van een aantal sponsoren hebben de musical financieel mogelijk gemaakt.

De bedrieger bedrogen

Het verhaal van Jakob is dat van een (modern) mens met vele gezichten. Bedrog, familieruzies, op de vlucht voor bedreigingen. Als Jakob in een vreemd land de vrouw van zijn dromen ontmoet, lijkt zij onbereikbaar voor hem. De inspanningen om haar te krijgen, zijn fors: het is de straf voor wat hij anderen heeft aangedaan. Als hij ziet wat werkelijk belangrijk is in zijn leven –zijn eigen God en niet de afgoden die zijn vrouw aanbidt – besluit hij terug te keren naar zijn vaderland. Zijn gezin gaat met hem mee. Gehavend door het verleden maar gesterkt door zijn God durft hij het aan om vrede te sluiten met zijn broer.

Uitverkocht

De vier voorstellingen in het Parktheater zijn uitverkocht. Of er een vervolg op deze uitvoeringen komt, is nu nog niet bekend.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.